ΓΔ: 2507.99 -0.16% Τζίρος: 247.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: Shutterstock

Συνεχίζεται η βελτίωση του καιρού με ηλιοφάνεια και άνοδο θερμοκρασίας

Αίθριος καιρός με λίγες βροχές κατά τόπους σε Ιόνιο, Ήπειρο, Δυτική Στερεά, Ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Στα δυτικά, στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις ενώ τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν κυρίως σε Ιόνιο, Ήπειρο, Δυτική Στερεά, Ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται τοπικές νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές έως νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και το μεσημέρι και απόγευμα στα νότια 3 έως 5 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και από το μεσημέρι 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 5 έως 21 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 6 έως 22 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από 10 έως 24, στην Ήπειρο από 8 έως 19, στη Στερεά από 7 έως 22, στην Πελοπόννησο από 8 έως 23, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 19, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 13 έως 19, στις Κυκλάδες από 13 έως 20, στα Δωδεκάνησα από 11 έως 20 και στην Κρήτη από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

θερινός ουρανός ηλιοβασίλεμα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Αίθριος με θερμοκρασία έως 36 βαθμούς Κελσίου και ισχυροί βοριάδες

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με τη θερμοκρασία να φτάνει τοπικά τους 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ πρόσκαιροι όμβροι θα εκδηλωθούν σε Εύβοια, Σποράδες, Χαλκιδική και ανατολική Μακεδονία.
Καύσωνας καλοκαίρι ήλιος
ΔΙΕΘΝΗ

Προειδοποίηση για επερχόμενο κύμα καύσωνα στη Νότια Κορέα

Η KMA εξέδωσε για πρώτη φορά, μετά την αναμόρφωση του συστήματος προειδοποιήσεων, έκτακτο δελτίο καύσωνα για τη νοτιοανατολική Νότια Κορέα, με θερμοκρασίες άνω των 38°C σε Γκιονγκσάν και Ποχάνγκ λόγω κλιματικής αλλαγής.
Θερμόμετρο με ήλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Παρατείνεται ο καύσωνας στις δυτικές περιοχές της χώρας

Καύσωνας με θερμοκρασίες έως 40°C πλήττει τη δυτική Γαλλία, με σχέδιο έκτακτης ανάγκης για ευάλωτους και φόβους ισχυρών καταιγίδων. Υπό έλεγχο βρίσκονται μεγάλες πυρκαγιές σε Ιντρ και Ανατολικά Πυρηναία.