ΓΔ: 2507.99 -0.16% Τζίρος: 247.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Βροχή και ομπρέλα
Άνθρωπος με μαύρη ομπρέλα κάτω από έντονη βροχή σε εξωτερικό χώρο.

Bροχές και καταιγίδες με χαμηλές θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Στην Αττική περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενώς βροχών ή όμβρων κατά τόπους και κατά περιόδους μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς.

Τοπικές βροχές, και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. παροδικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Επικράτηση βορείων ανέμων με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες στα ηπειρωτικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Πιο αναλυτικά, την Κυριακή των Βαΐων 9 Απριλίου 2023, αρχικά αναμένονται τοπικές βροχές στο Βόρειο Ιόνιο και κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Τις μεσημεριανές ώρες τα φαινόμενα κατά τόπους θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές, ενώ προοδευτικά από το απόγευμα θα επηρεαστούν τα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα, το υπόλοιπο Ιόνιο και προς το βράδυ νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, με ενδεικτικά υψόμετρα πάνω από τα 1000 μέτρα στα βορειοδυτικά και πάνω από τα 1500 στα υπόλοιπα. Νωρίς το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 17 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 6 έως 19, στην Ήπειρο από 6 έως 17 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 18-20, στα Επτάνησα από 7 έως 18 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 7 έως 18-20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί με εντάσεις 3-5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενώς βροχών ή όμβρων κατά τόπους και κατά περιόδους μετά το μεσημέρι. Νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι ασθενείς και από το απόγευμα βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών τις πρωινές ώρες, ενώ τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

θερινός ουρανός ηλιοβασίλεμα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Αίθριος με θερμοκρασία έως 36 βαθμούς Κελσίου και ισχυροί βοριάδες

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με τη θερμοκρασία να φτάνει τοπικά τους 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ πρόσκαιροι όμβροι θα εκδηλωθούν σε Εύβοια, Σποράδες, Χαλκιδική και ανατολική Μακεδονία.
Καύσωνας καλοκαίρι ήλιος
ΔΙΕΘΝΗ

Προειδοποίηση για επερχόμενο κύμα καύσωνα στη Νότια Κορέα

Η KMA εξέδωσε για πρώτη φορά, μετά την αναμόρφωση του συστήματος προειδοποιήσεων, έκτακτο δελτίο καύσωνα για τη νοτιοανατολική Νότια Κορέα, με θερμοκρασίες άνω των 38°C σε Γκιονγκσάν και Ποχάνγκ λόγω κλιματικής αλλαγής.
Θερμόμετρο με ήλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Παρατείνεται ο καύσωνας στις δυτικές περιοχές της χώρας

Καύσωνας με θερμοκρασίες έως 40°C πλήττει τη δυτική Γαλλία, με σχέδιο έκτακτης ανάγκης για ευάλωτους και φόβους ισχυρών καταιγίδων. Υπό έλεγχο βρίσκονται μεγάλες πυρκαγιές σε Ιντρ και Ανατολικά Πυρηναία.