ΓΔ: 1357.3 -2.40% Τζίρος: 150.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

ΣτΕ: Ξεκινά η δίκη για αναδρομικά και περικοπές συντάξεων και 13ου-14ου μισθού

Στην Ολομέλεια του ΣτΕ, εισήχθησαν οι υποθέσεις αυτές προς συζήτηση με την διαδικασία της πρότυπης δίκης και μετά από αίτημα του ΕΦΚΑ.

Στην μείζονα ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας αναμένεται να συζητηθεί σήμερα, το ζήτημα των αναδρομικών και των περικοπών των κύριων και επικουρικών συντάξεων, όσο και η κατάργηση από 1.1.2013, του 13ου και 14ου μισθού (δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και του επιδόματος θερινής αδείας).

Στην Ολομέλεια του ΣτΕ, εισήχθησαν οι υποθέσεις αυτές προς συζήτηση με την διαδικασία της πρότυπης δίκης (νόμος 3900/2010) και μετά από αίτημα του ΕΦΚΑ. Το ΣτΕ έκανε δεκτό το αίτημα του ΕΦΚΑ, με το επιχείρημα ότι στο διοικητικό πρωτοδικείο Αθηνών εκκρεμούν περίπου 6.000 συναφείς αγωγές, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι ομαδικές.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν από 5.600 έως 62.400 ευρώ περίπου ο καθένας, ανάλογα με την απώλεια που είχαν για 80 μήνες, δηλαδή από τις περικοπές του 2012, οι οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το ΣτΕ το 2015.

Τέλος, αναμένεται να υπάρξει συγκέντρωση εργαζομένων και συνταξιούχων έξω από το δικαστικό μέγαρο του ΣτΕ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Vouli
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο ΣτΕ το Προεδρικό Διάταγμα για την κατανομή των βουλευτικών εδρών

Με βάση την τελευταία κατανομή εδρών, δύο έδρες κερδίζει η εκλογική Περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής ενώ από μία έδρα κερδίζουν ο Βόρειος, ο Δυτικός και ο Νότιος τομέας Αθηνών καθώς και η Α΄ εκλογική Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντισυνταγματική η κατάργηση ειδικού τιμολογίου ρεύματος σε πολύτεκνους

Δεν είναι επιτρεπτό λέει το ΣτΕ να ταυτίζεται η ειδική, κατά το Σύνταγμα, προστασία των πολύτεκνων οικογενειών με την πρόνοια της Πολιτείας για τις οικονομικά ή κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
STE-Anastasios Marinos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόγραμμα για τη συγγραφή της ιστορίας του ΣτΕ με συνεργασία της Βουλής

Το θέμα της συγγραφής της ιστορίας του Συμβουλίου της Επικρατείας αποτέλεσε το αντικείμενο της ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας.