ΓΔ: 1448.7 0.06% Τζίρος: 152.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
paros-nisia
Φώτο: Shutterstock

Δυναμική είναι η εκκίνηση της Πάρου την φετινή τουριστική χρονιά

Η τουριστική ανάπτυξη του νησιού, πέρα από τους αριθμούς των αφίξεων, αποτυπώνεται και στις μετρήσεις καταξιωμένων οίκων αξιολόγησης τιμών ακινήτων όπου διαφαίνεται η υπεραξία του προορισμού.

Με έναρξη της τουριστικής περιόδου από το Μάρτιο και με την εντυπωσιακή αύξηση κατά 30% της κίνησης τον Απρίλιο, η Πάρος προσβλέπει σε μια ακόμα επιτυχημένη τουριστική χρονιά, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η θεαματική αύξηση των αφίξεων καταγράφηκε από το λιμεναρχείο, σύμφωνα με το οποίο τον δεύτερο ανοιξιάτικο φετινό μήνα, 41.070 επισκέπτες, 5.981 Ι.Χ., 870 δίκυκλα και 1090 φορτηγά, έφθασαν με πλοίο στο νησί, έναντι 32.365 επισκεπτών, 5.380 Ι.Χ., 786 δικύκλων και 1.067 φορτηγών που είχαν αφιχθεί τον Απρίλιο του 2022.

Σχολιάζοντας τα πρώτα αυτά ενθαρρυντικά μηνύματα, ο δήμαρχος της Πάρου Μάρκος Κωβαίος ανέφερε: «Η Πάρος, χάρη στη συνεπή και συνεχή στρατηγική ανάδειξής της ως προορισμού με ποιοτικά ενδιαφέροντα που ακολούθησε τα τελευταία χρόνια, κατόρθωσε να ανέβει στην κορυφή των προτιμήσεων τουριστών σε επίπεδο Κυκλάδων, σημειώνοντας χρόνο με το χρόνο σημαντικές επιτυχίες σε εισροές και πληρότητες. Σε αυτό συνέβαλε και η επέκταση του αεροδρομίου το οποίο δίνει ακόμα σημαντικότερες προοπτικές ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια».

«Η τουριστική ανάπτυξη του νησιού, πέρα από τους αριθμούς των αφίξεων, αποτυπώνεται και στις μετρήσεις καταξιωμένων οίκων αξιολόγησης τιμών ακινήτων όπου διαφαίνεται η υπεραξία του προορισμού, πράγμα που έχει θετικό αποτέλεσμα όχι μόνο στους επαγγελματίες του τουρισμού, αλλά και σε όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων που βλέπουν τις περιουσίες τους να αναβαθμίζονται», προσθέτει ο κ. Κωβαίος σε σχετική ανακοίνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώθηκε η περίοδος αιτήσεων για το «Τουρισμός για όλους 2024»

Στόχος του προγράμματος είναι η άμεση τόνωση του εσωτερικού τουρισμού και η ενίσχυση μεταξύ άλλων, των ορεινών περιοχών της χώρας, στην κατεύθυνση ισόρροπης διάχυσης των επισκεπτών σε όλη τη διάρκεια του έτους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Σάμος ανάμεσα στους ποιοτικούς προορισμούς της Ευρώπης για το 2024

Τα τοπικά προϊόντα, τα ενδιαφέροντα μουσεία, οι συναρπαστικές εναλλακτικές δραστηριότητες, τα ιστορικά μοναστήρια και η γραφικότητα των οικισμών δημιουργούν ένα αληθινό καταφύγιο για τους λάτρεις της φύσης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προβολή της Αστυπάλαιας σε διεθνή ΜΜΕ για διακοπές χωρίς μαζικό τουρισμό

Η Daily Telegraph συμπεριλαμβάνει το νησί στις πέντε καλά κρυμμένες «γωνιές» της Ελλάδας που αξίζει να ανακαλύψει κανείς φέτος, ενώ γίνεται ειδική αναφορά στο πρωτοποριακό «πράσινο» εγχείρημα της ελληνικής κυβέρνησης.