ΓΔ: 2239.87 0.93% Τζίρος: 161.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:50:43
Image by pixabay

Αραιές νεφώσεις με αύξηση της θερμοκρασίας και συγκεντρώσεις σκόνης

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις, κυρίως στα δυτικά και βόρεια, αναμένονται τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2023. Μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας στην υπόλοιπη χώρα. Σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, κυρίως στα δυτικά και νότια. Υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Ιόνιο θα είναι κατά περιόδους πυκνότερες. Στην Ανατολική Θεσσαλία, Στερεά και Πελοπόννησο καθώς και στο Αιγαίο και στην Κρήτη θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενώ βροχών υπάρχει κυρίως για τα ορεινά των βορειοδυτικών ηπειρωτικών. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 11 έως 27, στη Θεσσαλία από 12 έως 28, στην Ήπειρο από 14 έως 32, στην Στερεά από 11 έως 31, στην Πελοπόννησο από 13 έως 34, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 26, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 12 έως 29, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 14 έως 32, στις Κυκλάδες από 13 έως 31, στα Δωδεκάνησα από 14 έως 30 και στην Κρήτη από 13 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σταδιακά σε ανατολικούς ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παιδική χαρά χιόνι
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Πού θα χιονίσει αύριο σύμφωνα με τις προβλέψεις

Αύριο προβλέπονται τοπικές βροχές σε Κρήτη, ανατολικές Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, με χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα αίθριος καιρός, άνεμοι βόρειοι, θερμοκρασία σε άνοδο και παγετός στα ηπειρωτικά.
Ομπρέλα στη βροχή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρήτη: Χαλαζόπτωση και χιόνια στα ορεινά, προβλήματα στην κυκλοφορία

Η κακοκαιρία πλήττει το νησί με πτώση θερμοκρασίας, βροχές, χαλάζι και χιόνια στα ορεινά. Προβλήματα στην κυκλοφορία σημειώθηκαν από την έντονη χαλαζόπτωση, με τις αρχές να συστήνουν προσοχή και περιορισμό μετακινήσεων.
Πόλη Πεκίνο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Το Πεκίνο επισπεύδει την οργάνωση σύγχρονων μετεωρολογικών υπηρεσιών

Το Πεκίνο ενισχύει το σύστημα μετεωρολογικών υπηρεσιών για την ενέργεια. Η CMA και η NEA ανακοίνωσαν 20 δράσεις για την αναβάθμιση υπηρεσιών σε όλη την ενεργειακή αλυσίδα, από παραγωγή έως πωλήσεις, ενισχύοντας την υποστήριξη.