ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
xrimata, money, metrita, cash, euro
Φωτο: Shutterstock

e-ΕΦΚΑ: Επιστροφή εισφορών 20,3 εκατ. ευρώ σε χιλιάδες επαγγελματίες

Στην πρώτη αυτή καταβολή, το ανώτατο επιστρεφόμενο ποσό, που θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των 6.810 δικαιούχων, ανέρχεται σε 13.738,61 ευρώ.

Πραγματοποιείται αύριο, Παρασκευή, 19 Μαΐου 2023, η πρώτη από μία σειρά καταβολών, ύψους 20.334.737,50 ευρώ, που αφορά στην επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών, κλάδων επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας, για τα έτη 2019 και 2020, σε χιλιάδες επαγγελματίες.

Συγκεκριμένα, αφορά σε δικηγόρους με έμμισθη εντολή του ιδιωτικού τομέα και των ΝΠΙΔ, μισθωτούς μηχανικούς, καθώς και υγειονομικούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου (ΙΔΑΧ & ΙΔΟΧ), οι οποίοι:

  •  υπέβαλαν αίτηση, μέσω της αντίστοιχης ηλεκτρονικής υπηρεσίας, μέχρι τις 02/05/2023,
  •  δεν έχουν από οποιανδήποτε αιτία οφειλή προς τον e-ΕΦΚΑ βεβαιωμένη στο ΚΕΑΟ και
  •  απασχολήθηκαν την ανωτέρω χρονική περίοδο σε έναν εργοδότη.

Στην πρώτη αυτή καταβολή, το ανώτατο επιστρεφόμενο ποσό, που θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των 6.810 δικαιούχων, ανέρχεται σε 13.738,61 ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι αρμόδιες υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ συνεχίζουν την επεξεργασία των αιτήσεων των λοιπών κατηγοριών δικαιούχων, καθώς και όσων υποβλήθηκαν από 03/05/2023 και μετέπειτα, προκειμένου να αποδοθούν τα αντίστοιχα ποσά με την ίδια διαδικασία σε επόμενη καταβολή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το 1555 θα ενημερώνει τηλεφωνικά όσους έχουν δικαίωμα συνταξιοδότησης

Πώς απλουστεύεται η διαδικασία συνταξιοδότησης. Η νέα πιλοτική εφαρμογή του 1555 και του e-ΕΦΚΑ αφορά την τηλεφωνική επικοινωνία αρχικά με πολίτες που εργάζονται στο Δημόσιο και έχουν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
e-EFKA-tropologia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παράταση έως τις 2 Απρίλιου για την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ η παράταση που δίνεται λόγω των τραπεζικών αργιών δεν αφορά την προθεσμία υποβολής των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων e-Ε.Φ.Κ.Α. Δημοσίου Τομέα του Ιανουαρίου 2024.
pronoia-ergasia-mixailidou-ypourgeio ergasias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκτακτα μέτρα για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν ασφαλιστική ικανότητα

Ήδη, από χθες, απέκτησαν ασφαλιστική ικανότητα όσοι εξόφλησαν ή ρύθμισαν έως την 6η Μαρτίου, ενώ, όσοι το έπραξαν από την 7η Μαρτίου, θα αποκτήσουν αυτόματα ασφαλιστική ικανότητα στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

e-ΕΦΚΑ: Το 87,1% των συντάξεων που εκδίδονται fast track δεν έχουν απόκλιση

Η αλήθεια των αριθμών αποτελεί έναν αδιάψευστο μάρτυρα, με 592.280 συνταξιούχους να εισπράττουν, χωρίς καμία απόκλιση, τα ποσά που δικαιούνται και 87.720 να προβαίνουν σε ενστάσεις, οι οποίες εξετάζονται εντός τριμήνου.