ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Έναρξη λειτουργίας νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας οικοδομοτεχνικών έργων

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία από τον e-ΕΦΚΑ θα τεθεί σε λειτουργία την Τετάρτη 31/5 και παρέχει τη δυνατότητα αυτοματοποιημένης απογραφής του οικοδομοτεχνικού έργου.

Σε λειτουργία τίθεται από τον e-ΕΦΚΑ την Τετάρτη 31/05/2023 η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία απογραφής ιδιωτικών οικοδομοτεχνικών έργων, που παρέχει πλέον τη δυνατότητα στον κύριο του έργου ή εργολάβο με αντιπαροχή (φυσικά και νομικά πρόσωπα) να πραγματοποιήσει αυτοματοποιημένα την απογραφή του οικοδομοτεχνικού έργου, χωρίς την αυτοπρόσωπη παρουσία του σε τοπική διεύθυνση του e-ΕΦΚΑ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία απαλλάσσει από γραφειοκρατικές διαδικασίες και την υποχρέωση μετάβασης στις κατά τόπους υπηρεσίες του φορέα περίπου 48.000 ενδιαφερόμενους, που επισκέπτονται κατ' έτος τον e-ΕΦΚΑ για τη συγκεκριμένη συναλλαγή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν την υπηρεσία, μέσω του ιστότοπου του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr), επιλέγοντας: Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες - Εργοδότες - «Απογραφή Ιδιωτικών Οικοδομοτεχνικών Έργων», με τη χρήση κωδικών TAXISNET.

Η ηλεκτρονική διαδικασία περιλαμβάνει τα ακόλουθα βήματα:

  • Καταχώριση/άντληση στοιχείων των υπευθύνων.
  • Καταχώριση στοιχείων εκτέλεσης και τεχνικών στοιχείων του έργου (πίνακες Ι ή/και ΙΙ ή/και ΙΙΙ).
  • Υποβολή απαιτούμενων δικαιολογητικών (επισύναψη σε μορφή ηλεκτρονικού αρχείου).
  • Ηλεκτρονική αποδοχή της απογραφής από όλους τους συνιδιοκτήτες του έργου.
  • Απόδοση Αριθμού Μητρώου Οικοδομοτεχνικού Έργου (Α.Μ.Ο.Ε.) και ταυτοτήτων πληρωμής τρεχουσών εισφορών για τον e-ΕΦΚΑ και το ΤΕΚΑ.

Έκδοση, με δυνατότητα αποθήκευσης/εκτύπωσης, των κάτωθι εντύπων:

  • «Έντυπο Απόδοσης Αριθμού Μητρώου Οικοδομοτεχνικού Έργου/Α.Μ.Ο.Ε.».
  • «Σημείωμα για Ημέρες Εργασίας Έργου».
  • «Προσωρινό Γραμμάτιο Είσπραξης» με RF πληρωμής της προκαταβολής.
  • «Σημείωμα Κατάθεσης Εισφορών για Έκδοση Οικοδομικής Άδειας».

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, στόχος της διοίκησης του e-ΕΦΚΑ είναι η ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών, με σύγχρονο και φιλικό τρόπο, για την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το 1555 θα ενημερώνει τηλεφωνικά όσους έχουν δικαίωμα συνταξιοδότησης

Πώς απλουστεύεται η διαδικασία συνταξιοδότησης. Η νέα πιλοτική εφαρμογή του 1555 και του e-ΕΦΚΑ αφορά την τηλεφωνική επικοινωνία αρχικά με πολίτες που εργάζονται στο Δημόσιο και έχουν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
e-EFKA-tropologia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παράταση έως τις 2 Απρίλιου για την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ η παράταση που δίνεται λόγω των τραπεζικών αργιών δεν αφορά την προθεσμία υποβολής των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων e-Ε.Φ.Κ.Α. Δημοσίου Τομέα του Ιανουαρίου 2024.
pronoia-ergasia-mixailidou-ypourgeio ergasias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκτακτα μέτρα για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν ασφαλιστική ικανότητα

Ήδη, από χθες, απέκτησαν ασφαλιστική ικανότητα όσοι εξόφλησαν ή ρύθμισαν έως την 6η Μαρτίου, ενώ, όσοι το έπραξαν από την 7η Μαρτίου, θα αποκτήσουν αυτόματα ασφαλιστική ικανότητα στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

e-ΕΦΚΑ: Το 87,1% των συντάξεων που εκδίδονται fast track δεν έχουν απόκλιση

Η αλήθεια των αριθμών αποτελεί έναν αδιάψευστο μάρτυρα, με 592.280 συνταξιούχους να εισπράττουν, χωρίς καμία απόκλιση, τα ποσά που δικαιούνται και 87.720 να προβαίνουν σε ενστάσεις, οι οποίες εξετάζονται εντός τριμήνου.