ΓΔ: 1422.03 0.31% Τζίρος: 355.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Kairos
Φωτο: Shutterstock

Άστατος καιρός με λίγες νεφώσεις και πιθανότητα για τοπικές βροχές

Άστατος καιρός θα επικρατήσει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν με εντάσεις έως 5 μποφόρ στα πελάγη.

Aναμένονται όμβροι ή βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας, φαινόμενα τα οποία τις θερμές ώρες της ημέρας θα είναι τοπικά έντονα και θα συνοδεύονται από καταιγίδες. Περισσότερα θα επηρεαστούν ο ηπειρωτικός κορμός της χώρας, το Κεντρικό Ιόνιο, νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, καθώς και τμήματα της Κρήτης. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες προοδευτικά θα αυξηθούν δίνοντας τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεων με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26-27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 9 έως 24 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 9 έως 26-27, στην Ήπειρο από 15 έως 27 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 15 έως 28-29, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 27-29 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 26 και στα νησιά του Αιγαίου από 16 έως 25-27 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 28-29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ και στα νότια πελάγη δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι νοτίων κυρίως διευθύνσεων με εντάσεις 3-5 μποφόρ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Kairos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νεφώσεις με λίγες βροχές και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες

Στην Αττική θα υπάρχουν νεφώσεις ενώ βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες αναμένονται το μεσημέρι και απόγευμα, κυρίως στα βόρεια και δυτικά του νομού. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.