ΓΔ: 1448.7 0.06% Τζίρος: 152.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Giannis Dimitropoulos / SOOC

Χωρίς προβλήματα για τους μαθητές η πρεμιέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Η φετινή έναρξη των Πανελλαδικών έρχεται μετά από μέρες ταλαιπωρίας για μερίδα των αποφοίτων των λυκείων, που δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τις ενδοσχολικές εξετάσεις, όπως ήταν προγραμματισμένο, εξ αιτίας κυβερνοεπιθέσεων στην Τράπεζα Θεμάτων.

Μετά την ταλαιπωρία που προκάλεσαν οι μαζικές κυβερνοεπιθέσεις στην Τράπεζα Θεμάτων, χωρίς προβλήματα διεξάγεται η σημερινή, πρώτη ημέρα Πανελλαδικών Εξετάσεων για τα Επαγγελματικά Λύκεια, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Παιδείας.

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάζονται σήμερα, Πέμπτη, στο μάθημα των Νέων Ελληνικών, το οποίο είναι μάθημα Γενικής Παιδείας. Τα θέματα στα οποία εξετάζονται θα γίνουν γνωστά σε λίγη ώρα. Επίσης, σήμερα, Πέμπτη, ξεκίνησαν και οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών των γυμνασίων. Οι εξετάσεις τους θα διαρκέσουν μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι η φετινή έναρξη των Πανελλαδικών έρχεται μετά από δύο ημέρες ταλαιπωρίας για μία μερίδα των αποφοίτων των λυκείων, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τη Δευτέρα τις ενδοσχολικές εξετάσεις, όπως ήταν προγραμματισμένο, εξ αιτίας κυβερνοεπιθέσεων στο σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων και των μεγάλων καθυστερήσεων που αυτές προκάλεσαν.

Ωστόσο, τα υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης είχαν διαβεβαιώσει τις προηγούμενες ημέρες ότι η πλατφόρμα του ΕΔΥΤΕ -που δέχθηκε τις κακόβουλες επιθέσεις- «είναι απολύτως διακριτή από το σύστημα μετάδοσης θεμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα, η πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων δέχθηκε 165 εκατομμύρια χτυπήματα από 114 χώρες και χαρακτηρίζεται ως η «πιο σημαντική επίθεση που έγινε ποτέ σε ελληνικό δημόσιο κυβερνητικό οργανισμό». Οι κακόβουλες επιθέσεις είχαν στόχο αυτή τη φορά την υποδομή της πλατφόρμας του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ) στο σύνολό της. Οι επιθέσεις αποκρούστηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα υπουργεία είναι σε συνεννόηση με την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος «για τις απαραίτητες ενέργειες».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από σήμερα η ηλεκτρονική εγγραφή των επιτυχόντων στα Πανεπιστήμια

Η ηλεκτρονική εγγραφή είναι υποχρεωτική μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος «Ηλεκτρονικές Εγγραφές 2023» του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr.
Panelladikes Exetaseis, Paideia, Ypourgeio Paideias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλαδικές: Λήγει την Δευτέρα η προθεσμία για υποβολή μηχανογραφικού

Nα σημειωθεί ότι η προθεσμία υποβολής των Μηχανογραφικών Δελτίων (ΜΔ και ΠΜΔ) είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να προβεί στην οριστικοποίηση τους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλαδικές: Άνοιξε η πλατφόρμα για ενημέρωση των αποτελεσμάτων με sms

Τη δυνατότητα ενημέρωσης μέσω γραπτού μηνύματος SMS έχουν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς θα μπορούν να λάβουν γνώση της βαθμολογίας τους αλλά και της σχολής/τμήματος εισαγωγής τους. Μέχρι τις 23 Ιουνίου θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρεμιέρα στις Πανελλαδικές για τους μαθητές Γενικών Λυκείων

Μετά την ομαλή διεξαγωγή της πρώτης ημέρας των Πανελλαδικών οι υποψήφιοι των ΓΕΛ «παίρνουν τη σκυτάλη» από τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, οι οποίοι εξετάστηκαν χθες, Πέμπτη, στο μάθημα των Νέων Ελληνικών.