ΓΔ: 1454.59 -0.03% Τζίρος: 78.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:04:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Πανελλαδικές: Άνοιξε η πλατφόρμα για ενημέρωση των αποτελεσμάτων με sms

Τη δυνατότητα ενημέρωσης μέσω γραπτού μηνύματος SMS έχουν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς θα μπορούν να λάβουν γνώση της βαθμολογίας τους αλλά και της σχολής/τμήματος εισαγωγής τους. Μέχρι τις 23 Ιουνίου θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα.

Σε λειτουργία μπαίνει από σήμερα η πλατφόρμα για όσους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων θέλουν να ενημερωθούν για τη βαθμολογία τους αλλά και τη σχολή/τμήμα εισαγωγής  με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους. 

Οι υποψήφιοι μπορούν να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν το κινητό τους τηλέφωνο στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων smsresults.minedu.gov.gr μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, σε ειδική εφαρμογή η οποία είναι διαθέσιμη από σήμερα, Πέμπτη 15 Ιουνίου και έως την Παρασκευή 23 Ιουνίου, αξιοποιώντας τα στοιχεία συμμετοχής τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023. Για την εγγραφή τους στην ειδική εφαρμογή, οι υποψήφιοι θα χρειαστούν τα στοιχεία συμμετοχής τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η εφαρμογή αναπτύχθηκε και λειτουργεί από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας - ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), Φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική́ Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω εφαρμογή λειτουργεί ανεξάρτητα από εκείνη του υπουργείου, στην οποία οι υποψήφιοι ενημερώνονται για τη βαθμολογία και τα αποτελέσματά τους. Έτσι, οι υποψήφιοι θα μπορούν κανονικά, από τη σελίδα results.it.minedu.gov.gr και πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους χαρακτήρες, να ενημερωθούν αναλυτικά για τη βαθμολογία τους και τη σχολή εισαγωγής τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από σήμερα η ηλεκτρονική εγγραφή των επιτυχόντων στα Πανεπιστήμια

Η ηλεκτρονική εγγραφή είναι υποχρεωτική μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος «Ηλεκτρονικές Εγγραφές 2023» του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr.
Panelladikes Exetaseis, Paideia, Ypourgeio Paideias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλαδικές: Λήγει την Δευτέρα η προθεσμία για υποβολή μηχανογραφικού

Nα σημειωθεί ότι η προθεσμία υποβολής των Μηχανογραφικών Δελτίων (ΜΔ και ΠΜΔ) είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να προβεί στην οριστικοποίηση τους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρεμιέρα στις Πανελλαδικές για τους μαθητές Γενικών Λυκείων

Μετά την ομαλή διεξαγωγή της πρώτης ημέρας των Πανελλαδικών οι υποψήφιοι των ΓΕΛ «παίρνουν τη σκυτάλη» από τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, οι οποίοι εξετάστηκαν χθες, Πέμπτη, στο μάθημα των Νέων Ελληνικών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς προβλήματα για τους μαθητές η πρεμιέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Η φετινή έναρξη των Πανελλαδικών έρχεται μετά από μέρες ταλαιπωρίας για μερίδα των αποφοίτων των λυκείων, που δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τις ενδοσχολικές εξετάσεις, όπως ήταν προγραμματισμένο, εξ αιτίας κυβερνοεπιθέσεων στην Τράπεζα Θεμάτων.