ΓΔ: 1452.24 0.26% Τζίρος: 101.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
elliniki astynomia-listeia
Shutterstock

Οδηγούνται στην ανακρίτρια οι συλληφθέντες για το ναυάγιο στην Πύλο

Οι εννέα Αιγύπτιοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωση, πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια και έκθεση ζωής σε κίνδυνο, ενώ αρνούνται την εμπλοκή τους στην υπόθεση και την παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Το κατώφλι της ανακρίτριας στην Καλαμάτα θα περάσουν σήμερα οι εννέα Αιγύπτιοι που κατηγορούνται ως οι διακινητές στο πολύνεκρο ναυάγιο που σημειώθηκε ανοιχτά της Πύλου και είχε ως αποτέλεσμα 78 άνθρωποι να βρεθούν νεκροί, ενώ εκατοντάδες είναι ακόμα οι αγνοούμενοι καθώς άγνωστος παραμένει ο αριθμός των ατόμων που παρέμειναν παγιδευμένοι στα αμπάρια του πλοίου.

Οι εννέα Αιγύπτιοι αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες όπως σύσταση εγκληματικής οργάνωση, πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια και έκθεση ζωής σε κίνδυνο. Οι κατηγορούμενοι αρνούνται την εμπλοκή τους στην υπόθεση και την παράνομη διακίνηση μεταναστών, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο οι  συνήγοροι υπεράσπισης να ζητήσουν νέα προθεσμία από την ανακρίτρια καθώς δεν έχουν λάβει γνώση για το σύνολο της δικογραφίας, μετά και τις νέες καταθέσεις.

Σημειώνεται πως σε συλλήψεις προχώρησαν και οι πακιστανικές αρχές. Συγκεκριμένα, συνέλαβαν 10 άτομα που εμπλέκονται στο κύκλωμα δουλεμπορίας, καθώς εκτιμάται ότι πάνω από 200, ίσως και 300 άνθρωποι από το Πακιστάν επέβαιναν στο πλοίο.

Στο νοσοκομείο Καλαμάτας παρέμεναν μέχρι και χθες Κυριακή 18 άνθρωποι, νοσηλευόμενοι. Στη δομή της Μαλακάσας, όπου έχουν μεταφερθεί οι υπόλοιποι από τους συνολικά 104 διασωθέντες συρρέουν καθημερινά φίλοι και μέλη των οικογενειών τους αλλά και απελπισμένοι συγγενείς αγνοουμένων, σε μια ύστατη προσπάθεια να βρουν οποιαδήποτε πληροφορία για τους αγαπημένους τους. 

Οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων θα συνεχιστούν και σήμερα, για έκτη μέρα, με τη συμμετοχή μιας φρεγάτας του πολεμικού ναυτικού, τριών παραπλέοντων σκαφών, και ενός ελικοπτέρου, ωστόσο βαίνουν σιγά σιγά προς το τέλος τους, καθώς θεωρείται πλέον απίθανο να βγήκε κάποιος ζωντανός από το πλωτό φέρετρο που μετέφερε τους μετανάστες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζονται οι έρευνες στο ναυάγιο, στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες

Στην περιοχή του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου επιχειρούν μία φρεγάτα και ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού, και τρία παραπλέοντα πλοία. Την ανάγκη να υπάρξει ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική σημείωσε ο ΓΓ του ΟΗΕ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eισαγγελέας Εφετών Λαμίας: Έφεση στο βούλευμα αποφυλάκισης Μιχαλολιάκου

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας ο Νίκος Μιχαλολιάκος αποφυλακίζεται μεταξύ άλλων με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την περιφέρεια της επικράτειας του νομού Αττικής.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιδρούν οι δικηγόροι των Αιγυπτίων αλιεργατών στην αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Οι δικηγόροι, σε μακροσκελή δήλωσή τους, χαρακτηρίζουν την αποφυλάκιση «τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους ο αρχηγός της ΧΑ, Ν. Μιχαλολιάκος

Παρά την αρνητική εισαγγελική εισήγηση το δικαστικό συμβούλιο Λαμίας αποφάσισε την αποφυλάκιση του αρχηγού της ναζιστικής εγκλήματικής οργάνωσης που είχε καταδικαστεί σε 13 χρόνια φυλάκισης.