ΓΔ: 1452.24 0.26% Τζίρος: 101.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
elliniki astynomia-listeia
Shutterstock

Προφυλακίστηκαν οι εννέα συλληφθέντες για το ναυάγιο στην Πύλο

Οι εννέα Αιγύπτιοι που κατηγορούνται ως διακινητές, αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες όπως σύσταση εγκληματικής οργάνωση, πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια και έκθεση ζωής σε κίνδυνο.

Μετά από μια μαραθώνια διαδικασία που διήρκησε όλη την ημέρα, Εισαγγελέας και Ανακριτής στην Καλαμάτα, αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση των εννέα ατόμων που κατηγορούνται ως διακινητές στην υπόθεση της ναυτικής τραγωδίας ανοιχτά της Πύλου που είχε ως αποτέλεσμα 82 άνθρωποι να βρεθούν νεκροί, ενώ εκατοντάδες είναι ακόμα οι αγνοούμενοι καθώς άγνωστος παραμένει ο αριθμός των ατόμων που παρέμειναν παγιδευμένοι στα αμπάρια του πλοίου.

Οι εννέα Αιγύπτιοι αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες όπως σύσταση εγκληματικής οργάνωση, πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια και έκθεση ζωής σε κίνδυνο. Σύμφωνα με το Λιμενικό, τα εννέα άτομα αιγυπτιακής εθνικότητας, ηλικίας 20, 21, 22, 26, 26, 29, 32, 36 και 40 ετών, αποτελούσαν πλήρωμα του πλοίου, οι οποίοι είχαν διακριτούς ρόλους στη μεταφορά των μεταναστών.

Οι κατηγορούμενοι αρνούνται την εμπλοκή τους στην υπόθεση και την παράνομη διακίνηση μεταναστών, και φέρονται να τήρησαν κοινή γραμμή ότι και αυτοί είναι θύματα, και όχι διακινητές, και πλήρωσαν περίπου 5.000 ευρώ για το ταξίδι προς την Ιταλία, ωστόσο αντίθετη είναι η εικόνα που έχουν οι Αρχές από τις καταθέσεις των διασωθέντων.

Σημειώνεται πως σε συλλήψεις έχουν προχωρήσει και οι πακιστανικές αρχές. Συγκεκριμένα, έχουν συλληφθεί πάνω από 10 άτομα που εμπλέκονται στο κύκλωμα δουλεμπορίας, καθώς εκτιμάται ότι πάνω από 200, ίσως και 300 άνθρωποι από το Πακιστάν επέβαιναν στο πλοίο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διευκρινίσεις Λιμενικού για την επιχείρηση έρευνας στο ναυάγιο της Πύλου

Το Λιμενικό δημοσίευσε τις κινήσεις που πραγματοποιήθηκαν από την στιγμή του εντοπισμού του μοιραίου αλιευτικού που εκτιμάται ότι μετέφερε περίπου 700 μετανάστες, αναφέροντας ότι μέχρι και την βύθιση του είχε διανύσει περίπου 30 ναυτικά μίλια.
elliniki astynomia-listeia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οδηγούνται στην ανακρίτρια οι συλληφθέντες για το ναυάγιο στην Πύλο

Οι εννέα Αιγύπτιοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωση, πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια και έκθεση ζωής σε κίνδυνο, ενώ αρνούνται την εμπλοκή τους στην υπόθεση και την παράνομη διακίνηση μεταναστών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ντογιάκος: Να τηρηθεί απόλυτη μυστικότητα στις έρευνες του ναυαγίου

Ο εισαγγελέας κοινοποίησε παλαιότερη εγκύκλιο, στην οποία σημειώνεται ότι είναι μυστική η οποιαδήποτε ποινική έρευνα και κανείς δεν δικαιούται να λάβει γνώση της ποινική δικογραφίας, είτε άμεσα είτε έμμεσα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζονται οι έρευνες στο ναυάγιο, στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες

Στην περιοχή του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου επιχειρούν μία φρεγάτα και ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού, και τρία παραπλέοντα πλοία. Την ανάγκη να υπάρξει ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική σημείωσε ο ΓΓ του ΟΗΕ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο λιμεναρχείο Καλαμάτας ο επικεφαλής της Frontex, 8 ύποπτοι ως διακινητές

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για Αιγύπτιους που φέρονται ως ύποπτοι για διακίνηση. Ο επικεφαλής της Frontex, Χανς Λάιτενς βρέθηκε στο Λιμεναρχείο της Καλαμάτας προκειμένου να ενημερωθεί για τις έρευνες.