ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Διαδικτυακό σεμινάριο για την παρενόχληση γυναικών δημοσιογράφων

Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν σχετικά με το γενικότερο φαινόμενο και τις εκφάνσεις του, καθώς και για τα αίτια που ωθούν στη διαδικτυακή βία κατά των γυναικών δημοσιογράφων.

Διαδικτυακό σεμινάριο με αντικείμενο τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό γυναικών δημοσιογράφων που αντιμετωπίζουν παρενόχληση λόγω φύλου στο διαδίκτυο διοργανώνει το Διεθνές Κέντρο για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Ιουλίου (17.00-18.00 Ώρα Ελλάδος) στη διεύθυνση που θα αποσταλεί στους συμμετέχοντες έπειτα από την εγγραφή τους. Η γλώσσα εργασίας θα είναι η αγγλική.

Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν σχετικά με το γενικότερο φαινόμενο και τις εκφάνσεις του, καθώς και για τα αίτια που ωθούν στη διαδικτυακή βία κατά των γυναικών δημοσιογράφων. Ακόμη, θα γίνει αναφορά σε πρόσφατες πρωτοβουλίες που λαμβάνουν χώρα με σκοπό την αντιμετώπιση του προβλήματος με τρόπους που ανταποκρίνονται στον επείγοντα χαρακτήρα και την πολυπλοκότητα του φαινομένου.

Η Pamela Morinière, επικεφαλής του τμήματος επικοινωνίας και εκστρατειών της Διεθνούς Ένωσης Δημοσιογράφων (IFJ), η ειδικός σε θέματα φύλου, Elodie Vialle, σύμβουλος για την ψηφιακή ασφάλεια και συνεργάτης του ερευνητικού κέντρου BKC, Harvard, και η Σοφία Παπαδοπούλου, δημοσιογράφος του ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα συνομιλήσουν και θα προτείνουν πρακτικές που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την εισαγωγή σχετικών μαθημάτων κατάρτισης στην ατζέντα του Κέντρου.

Τη διαδικτυακή συζήτηση θα συντονίσει ο Γιάννης Κοτσιφός, δημοσιογράφος, διευθυντής της Ένωσης Συντακτών Μακεδονία-Θράκης (Θεσσαλονίκη, Ελλάδα).

Η συγκεκριμένη δράση διοργανώνεται από το Διεθνές Κέντρο για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων, που λειτουργεί στο Θεσσαλονίκη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν online την εγγραφή τους για να παρακολουθήσουν το webinar, στον παρακάτω σύνδεσμο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέθανε σε ηλικία 95 ετών ο εκδότης και επιχειρηματίας Γ. Μπόμπολας

Οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες επικεντρώθηκαν στους τομείς των κατασκευών, της ενέργειας και των ΜΜΕ με βασικό όχημα την Ελλάκτωρ και την Πήγασος Εκδοτική που κατείχε το 25% του Mega Channel καθώς και πλήθος εφημερίδων, περιοδικών και ιστοσελίδων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Έφυγε» σε ηλικία 91 ετών ο δημοσιογράφος Γιάννης Διακογιάννης

Ο Γιάννης Διακογιάννης αποτελεί έναν από τους κορυφαίους δημοσιογράφος της χώρας. Άλλαξε για πάντα τις αθλητικές μεταδόσεις με το εύρος των γνώσεών του και βρέθηκε στις κορυφαίες διοργανώσεις. Υπήρξε ο πρώτος που τιμήθηκε για την προσφορά του στον Τύπο.