ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

ΠΟΜΙΔΑ: Ζητά τη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας για στέγαση φοιτητών

Στην πλατφόρμα οι ιδιοκτήτες κατοικιών διαθέσιμων για εκμίσθωση σε φοιτητές, αλλά και οι ενδιαφερόμενοι μεσίτες, θα μπορούν να δηλώνουν εγκαίρως τις προσφερόμενες κατοικίες.

Επιστολή προς τους υπουργούς Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης απέστειλε η ΠΟΜΙΔΑ, με την οποία, εν όψει της νέας περιόδου φοιτητικών μισθώσεων, ζητά να δημιουργηθεί ένα απλά παραμετροποιημένο λογισμικό ψηφιακής πλατφόρμας προσφοράς και ζήτησης φοιτητικής κατοικίας.

Η πλατφόρμα θα λειτουργεί μόνιμα είτε στο portal του κάθε Πανεπιστημίου, είτε κεντρικά στο Gov.gr, στο οποίο οι ιδιοκτήτες κατοικιών διαθέσιμων για εκμίσθωση σε φοιτητές, αλλά και οι ενδιαφερόμενοι μεσίτες, θα μπορούν να δηλώνουν εγκαίρως τις προσφερόμενες κατοικίες, ώστε να εξυπηρετούνται άμεσα οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές και οι γονείς τους, αλλά και οι ιδιοκτήτες των κατοικιών αυτών.

Η ΠΟΜΙΔΑ τονίζει ότι αυτό θα είναι μια χωρίς δαπανη, αλλά σημαντική θεσμική προσφορά στη νεολαία μας, και σε ολόκληρη την κοινωνία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παράταση λειτουργίας της πλατφόρμας της ΚΕΔΕ για τα αδήλωτα τετραγωνικά ζητά η ΠΟΜΙΔΑ

Με την επιστολή της στους αρμόδιους υπουργούς ζητά επίσης την άμεση συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς «για να σας υποβάλλουμε τις προτάσεις μας για την περαιτέρω αδιάλειπτη συνέχιση της λειτουργίας της πλατφόρμας αυτής».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΟΜΙΔΑ: Ιστορική κοινωνική μεταρρύθμιση η μείωση φορολογίας των μισθωμάτων κύριας κατοικίας

Η ΠΟΜΙΔΑ με επιστολή της ζητά συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών προκειμένου να του παρουσιάσει τις προτάσεις για μεταρρύθμιση της φορολογίας των ιδιοκτητών ακινήτων.
Dikastiria
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγκληματική οργάνωση οπαδών: Έχουν απολογηθεί περίπου 15 κατηγορούμενοι

Ανακριτές και Εισαγγελείς έχουν ήδη αποφανθεί σύμφωνα με πληροφορίες για την προφυλάκιση δύο κατηγορουμένων ο ένας εκ των οποίων στη δικογραφία αναφέρεται με το προσωνύμιο «Κοκός» και είναι 31 ετών, ενώ ο άλλος είναι 26 χρόνων.