ΓΔ: 1452.24 0.26% Τζίρος: 101.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Νέα κόντρα ταξί με Uber στη Ρόδο, απέκλεισαν το λιμάνι οι οδηγοί

Με στόχο να μην αποβιβαστούν οχήματα που προορίζονταν για εταιρεία στο νησί που συνεργάζεται με την Uber, οι οδηγοί ταξί απέκλεισαν το λιμάνι της Ρόδου, ενώ προειδοποιούν για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Το λιμάνι της Ρόδου απέκλεισαν σήμερα εκατοντάδες οδηγοί ταξί που είχαν συγκεντρωθεί με στόχο να εμποδίσουν την αποβίβαση αυτοκινήτων, που σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται, ήταν εταιρείας που θα συνεργαστεί με την Uber, συνεχίζοντας την κόντρα που έχει ξεκινήσει από τον Απρίλιο με την τεχνολογική πλατφόρμα.

Οι οδηγοί δηλώνουν έτοιμοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις, προκαλώντας «έμφραγμα» στον νησί καθώς σκοπεύουν να προχωρήσουν σε παρόμοιες κινήσεις αποκλεισμού τόσο στα λιμάνια όσο και στο αεροδρόμιο της Ρόδου.

Στην επιστολή – ανακοίνωσή τους, αναφέρουν συγκεκριμένα:

Προς μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε το νέο δελτίο τύπου της Uber για επαναφορά των υπηρεσιών μεταφοράς με E.Ι.Χ. με οδηγό στο νησί μας. Μας προκαλεί μεγάλη ανησυχία το γεγονός ότι παρότι έχουμε τονίσει ότι η πλατφόρμα λειτουργεί παράνομα στο νησί μας και υποκλέπτει μεταφορικό έργο το οποίο μπορεί να εκτελέσει μόνο το ταξί, η διοίκηση της Uber αδιαφορεί και συνεχίζει να προωθεί τις παράνομες υπηρεσίες της.

Παρά τις διευκρινίσεις που δόθηκαν από το υπουργείο ότι η μεταφορά με E.Ι.Χ. από ένα σημείο προς ένα άλλο σημείο απαγορεύεται ρητά η Uber επαναφέρει τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Επίσης έχει απαγορευθεί η προσέγγιση πελατών ενώ τα οχήματα βρίσκονται σε κίνηση ή σταθμευμένα οπουδήποτε.

Όσοι έχουν χρησιμοποιήσει την εφαρμογή γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι η υπηρεσία απευθύνεται σε πελάτες που θέλουν να μεταβούν από το Α σημείο στο Β με το κοντινότερο όχημα της Uber. Η Uber παραβιάζει τη νομοθεσία, παραπλανεί την αστυνομία και τις υπόλοιπες ρυθμιστικές αρχές και εκμεταλλεύεται τη βία εναντίον των οδηγών της ώστε να παραπλανήσει την κοινή γνώμη.

Τα ίδια τα στελέχη της εταιρείας έχουν δηλώσει ότι έχουν προβλήματα διότι πολλές φορές δρα εντελώς εκτός νόμου. Τα Uber Files αποτελούν απόδειξη για τις παράνομες πρακτικές της εταιρείας.

Η αγανάκτησή μας δε φαίνεται να συγκινεί τις αρχές ώστε να σταματήσει το παράνομο έργο της συγκεκριμένης εταιρείας. Η δικαστική οδός αποτελεί μονόδρομο για εμάς ώστε να μπει ένα τέλος στην παρανομία.

Υ.Γ. 1: Σταματήστε να επικαλείστε αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών σε νέους προορισμούς. Πείτε την αλήθεια στον κόσμο. Στη Μύκονο δραστηριοποιείστε εδώ και χρόνια. Ζόρισε η κατάσταση στη Μύκονο και αποφασίσατε να «Μυκονοποιήσετε» το νησί μας.

Υ.Γ. 2: Πειρατές και Καρχαρίες αναζητάτε νέα θύματα στο νησί μας. Σας υπενθυμίζουμε – προειδοποιούμε ότι είμαστε συνηθισμένοι σε αγώνες επιβίωσης.

Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βανδαλισμοί στη Ρόδο στις εγκαταστάσεις τοπικού συνεργάτη της Uber

Ζημιές σε δεκάδες οχήματα εταιρείας που συνεργάζεται με την Uber. Προηγήθηκε κινητοποίηση οδηγών ταξί, που ζητούν να σταματήσει η αμερικανική εταιρεία τη λειτουργία της στο νησί. «Δεν υπάρχει δικαιολογία για άσκηση βίας», τονίζει η Uber.