ΓΔ: 2284.4 2.64% Τζίρος: 470.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Πυροσβεστικό όχημα πυρκαγιά
Φώτο: Shutterstock

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Ηράκλειο, Λασίθι και Ρέθυμνο

Όλες οι Υπηρεσίες και τα Τεχνικά Μέσα που αποτελούν τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας που προβλέπεται στον σχεδιασμό, για τη λήψη επιπλέον μέτρων.

Με ανακοίνωσή της η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κρήτης ενημέρωσε ότι, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για αύριο Δευτέρα 10/7, η κατηγορία Κινδύνου Πυρκαγιάς για Π.Ε. Λασιθίου, Ηρακλείου και Ρεθύμνου, είναι κατηγορίας κινδύνου 4 (πολύ υψηλός). Όπως επισημαίνεται, όλες οι Υπηρεσίες και τα Τεχνικά Μέσα που αποτελούν τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας που προβλέπεται στον σχεδιασμό, για τη λήψη επιπλέον μέτρων, λόγω αυξημένης επικινδυνότητας εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.

«Υπενθυμίζουμε την απαγόρευση καπνίσματος σε κυψέλες μελισσών, την απαγόρευση εκτέλεσης θερμών εργασιών, την απαγόρευση χρήσης ψησταριών και οποιασδήποτε χρήσης πυρός σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις, την απαγόρευση χρήσης για τα αερομεταφερόμενα ιπτάμενα φαναράκια, την απαγόρευση καύσης ειδών πυροτεχνίας, όπως και την προληπτική απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση και λοιπές ευπαθείς περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης, όπως έχουν ορισθεί με σχετικές αποφάσεις Αντιπεριφερειαρχών» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται μεταξύ άλλων, ότι «παρακαλούνται οι συμπολίτες μας να σεβαστούν τις απαγορεύσεις, να ενημερώνονται μόνο από επίσημες πηγές και να ακολουθούν τις υποδείξεις των Αρχών. Είναι καθήκον όλων μας να συμβάλλουμε στην προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας μας, καθώς και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των υποδομών της χώρας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Λασίθι της Κρήτης

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 7 το πρωί σε δασική έκταση κοντά στον οικισμό Μαύρος Κόλυμπος ενώ στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι, εντάσεως 7 έως και 8 μποφόρ.
Pyrkagia-kryoneri
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλευτές της ΝΔ και του ΚΚΕ επισκέφτηκαν τους πληγέντες των περιοχών του Ρεθύμνου

Κάτοικοι των πληγεισών περιοχών που συναντήθηκαν με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Κεφαλογιάννη και τον βουλευτή ΚΚΕ Μανόλη Συντυχάκη, εξέφρασαν την επιτακτική ανάγκη, να δημιουργηθούν πυροσβεστικοί σταθμοί στις επικίνδυνες περιοχές.
Περιπολικό ελληνικής αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρήτη: 1.081 παραβάσεις σε 3.431 ελέγχους οχημάτων το Πάσχα

Κατά το Πάσχα, στην Κρήτη διενεργήθηκαν 3.431 έλεγχοι σε οχήματα με 1.081 παραβάσεις, κυρίως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό μέθη και άλλες επικίνδυνες συμπεριφορές για την ασφάλεια των οδηγών και των πολιτών.
Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκινούν 20 Απριλίου οι αιτήσεις επιχειρήσεων για δράση απασχόλησης ΔΥΠΑ

Από 20/4/2026 ξεκινούν οι αιτήσεις επιχειρήσεων Δυτ. Μακεδονίας, Μεγαλόπολης, όμορων δήμων και μικρών νησιών για το νέο πρόγραμμα ΔΥΠΑ: 1.000 επιδοτούμενες θέσεις για ανέργους λόγω απολιγνιτοποίησης, με επιδότηση έως 100% για 12 μήνες.
Βάρκα με μετανάστες στο Αιγαίο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: 94 μετανάστες στα νότια της Κρήτης μεταφέρονται στους Καλούς Λιμένες

Τρεις επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών βρίσκονται σε εξέλιξη νότια των Καλών Λιμένων. Συνολικά 94 άτομα εντοπίστηκαν σε λέμβους και θα μεταφερθούν πρώτα στους Καλούς Λιμένες και στη συνέχεια σε προσωρινό χώρο στο Ηράκλειο.
Τουρισμός στη Σαντορίνη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοίγει η σεζόν με το Πάσχα, αισιοδοξία σε Κρήτη, Ρόδο και Σαντορίνη

Με το Πάσχα να σηματοδοτεί την έναρξη της θερινής σεζόν, Κρήτη, Ρόδος και Σαντορίνη προσδοκούν αυξημένη ζήτηση και υψηλές πληρότητες, παρά την ακρίβεια, το αυξημένο κόστος και την αβεβαιότητα λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή.