ΓΔ: 2280.09 -1.11% Τζίρος: 305.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Παροικιά Πάρος λιμάνι
Φώτο: Shutterstock

Τα νησιά που είναι στην κορυφή των Travel + Leisure World’s Best Awards

Η Πάρος ψηφίστηκε από τους αναγνώστες του ταξιδιωτικού περιοδικού, ως ένας από τους καλύτερους προορισμούς στην Ευρώπη καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση της κατάταξης.

Τα πρωτεία, από πλευράς ελληνικών προορισμών διατηρεί η Πάρος και στα εφετινά Travel + Leisure World's Best Awards.

Ψηφίστηκε από τους αναγνώστες του ταξιδιωτικού περιοδικού, ως ένας από τους καλύτερους προορισμούς στην Ευρώπη καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση της κατάταξης.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα τα κριτήρια με τα οποία βαθμολογήθηκαν τα νησιά ήταν :

  •    Φυσικά αξιοθέατα/παραλίες
  •    Δραστηριότητες/αξιοθέατα
  •    Εστιατόρια/φαγητό
  •    Άνθρωποι/φιλικότητα
  •    Αξία

Σε ότι αφορά τη βαθμολογία των ελληνικών νησιών, η λίστα διαμορφώθηκε ως εξής :

  •    Πάρος (3η θέση) με βαθμολογία 92,47
  •    Ρόδος και Δωδεκάνησα (5η θέση) με βαθμολογία 90,67
  •    Σαντορίνη (8η θέση) με βαθμολογία 89,51
  •    Μήλος (9η θέση) με βαθμολογία 89,33
  •    Κρήτη (11η θέση) με βαθμολογία 88,68
  •    Μύκονος (13η θέση) με βαθμολογία 86,74
  •    Κέρκυρα και Ιόνια Νησιά (14η θέση) με βαθμολογία 86,32

Σχολιάζοντας τη σημαντική αυτή διάκριση ο Δήμαρχος της Πάρου Μάρκος Κωβαίος τόνισε: «Μετά την πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήσαμε μέσω του Trip Advisor όπου η Πάρος συγκέντρωσε συντριπτικά καλές κριτικές σε όλα τα επίπεδα των υπηρεσιών της από τους ίδιους τους επισκέπτες της, έρχεται ένα ακόμα σημαντικό γεγονός, αυτή τη φορά από τους αναγνώστες του Travel+Leisure που επισφράγισαν με την ψήφο τους τη μεγάλη επιτυχία του νησιού μας σε επίπεδο δημοφιλίας και αναγνώρισης.

Σε μια εποχή που το στοίχημα κάθε τουριστικού προορισμού είναι η ικανοποίηση των επισκεπτών του ώστε να διασφαλιστεί η επανάληψη της επίσκεψης, οι διακρίσεις αυτές μας εδραιώνουν την πίστη ότι είμαστε σε καλό δρόμο και λειτουργούμε αποτελεσματικά στο πλαίσιο της προσέγγισης ποιοτικών στόχων. Και επειδή τα κριτήρια αναφέρονται σε αξία και φιλικότητα σε συνδυασμό με τα ενδιαφέροντα του νησιού, θεωρώ ότι αποτελούν τρανή απόδειξη ότι ο ανθρώπινος παράγοντας, χάρη στον επαγγελματισμό των κατοίκων, συνέβαλε και συμβάλλει στην παγκόσμια αναγνώριση του τόπου μας».

Πέρα όμως από την ψηφοφορία των αναγνωστών του διεθνούς εγκυρότητας περιοδικού και άλλα Μέσα Ενημέρωσης συνεχίζουν να εξυμνούν την Πάρο. Το πιο πρόσφατο ήταν από το ισπανικό ταξιδιωτικό μέσο eldiario.es, που σε δημοσίευμα με τον τίτλο «Δεν ξέρετε ποια ελληνικά νησιά να επισκεφτείτε; Σας προτείνουμε ανάλογα με τον τύπο του ταξιδιού» αναφέρεται στον ιδανικό προορισμό για ταξίδι με παιδιά. Ξεχωρίζοντας τη Μήλο μαζί με τη Σαντορίνη και τη Μύκονο, ως κλασσικές επιλογές των Ισπανών, επισημαίνει για την Πάρο: «Αν ταξιδεύετε με παιδιά, η Πάρος είναι ένα από τα νησιά που πρέπει να επισκεφτείτε. Οι λόγοι είναι διάφοροι». Όπως σημειώνει, «είναι λίγο φθηνότερο από τα υπόλοιπα. Όταν τα έξοδα πολλαπλασιάζονται με δύο, τρία ή τέσσερα άτομα, όλα γίνονται πιο δύσκολα, ειδικά αν πας με φίλους ή οικογένεια. Οπότε είναι ένας καλός λόγος να το επιλέξετε». Αναφέρει επίσης, ότι εκεί, ο επισκέπτης μπορεί να δει μία «πιο αυθεντική και λιγότερο τουριστική Ελλάδα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απόστολος Τζιτζικώστας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζιτζικώστας: 1,7 δισ. ευρωπαϊκά κονδύλια για τον φράχτη του Έβρου

Την Ημέρα της Ευρώπης επισκέφθηκε τον Έβρο ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού, Απόστολος Τζιτζικώστας, επιθεωρώντας τον φράχτη και τονίζοντας τη σημασία προστασίας των ευρωπαϊκών συνόρων. Συνάντησε μαθητές και το δήμαρχο.
Βασίλης Κικίλιας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Η Ευρώπη πρέπει να κινητοποιηθεί άμεσα

Ο Β. Κικίλιας ζήτησε άμεση ευρωπαϊκή δράση λόγω της κρίσης, τονίζοντας ότι τα εθνικά budget δεν επαρκούν για πολεμικές συνθήκες. Επεσήμανε τις επιπτώσεις στην οικονομία και υπενθύμισε μέτρα στήριξης για ακτοπλοΐα και τουρισμό.
Όλγα Κεφαλογιάννη σε έκθεση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλγα Κεφαλογιάννη: Συναντήσεις στο Λονδίνο με Βρετανούς τουριστικούς παράγοντες

Στο Λονδίνο, η Όλγα Κεφαλογιάννη συζήτησε με εκπροσώπους της βρετανικής αγοράς τρόπους ενίσχυσης του ελληνικού τουρισμού, ανάπτυξης αεροπορικής συνδεσιμότητας και αύξησης ταξιδιωτικών εισπράξεων, οι οποίες το 2025 σημείωσαν σημαντική άνοδο.
Μετέωρα μοναστήρι άποψη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δήμος Μετεώρων: Χωριά πρότυπα ανάπτυξης και επενδύσεων στην ύπαιθρο

Η επαναλειτουργία του Σπηλαίου Θεόπετρας αποτέλεσε κομβικό έργο για τον Δήμο Μετεώρων, προσφέροντας σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη, την επισκεψιμότητα και την τοπική οικονομία της περιοχής.
Σαντορίνη ηλιοβασίλεμα θέα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σαντορίνη: Όριο στις κρουαζιέρες και εστίαση σε βιώσιμες υποδομές

Η Σαντορίνη ξεκινά τη νέα τουριστική σεζόν με συγκρατημένη αισιοδοξία λόγω διεθνών εξελίξεων. Ο δήμαρχος Θήρας επισήμανε πτώση στις προκρατήσεις λόγω κρίσης στη Μέση Ανατολή, τονίζοντας όμως την ανθεκτικότητα του τουρισμού.
μοντέρνο ξενοδοχείο δωμάτιο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανησυχούν οι ξενοδόχοι της Ελλάδας για το χωροταξικό μέλλον του τουρισμού

Ο τουρισμός είναι βασικός πυλώνας της ελληνικής οικονομίας, με χιλιάδες επισκέπτες να κατακλύζουν τους προορισμούς. Ο Γιάννης Χατζής τόνισε την ανάγκη σοβαρότητας στο θεσμικό πλαίσιο και επέκρινε τις καθυστερήσεις παραχωρήσεων.