ΓΔ: 1454.68 -0.02% Τζίρος: 13.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:23:31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Aris Oikonomou / SOOC

Συνάντηση Γεωργιάδη με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στον τουρισμό

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης δήλωσε: «Το υπουργείο Εργασίας είναι πάντα ανοιχτό για τους εκπροσώπους των κλάδων των εργαζομένων».

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Βασίλης Σπανάκης και η γενική γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων Άννα Στρατινάκη πραγματοποίησαν σήμερα, Τετάρτη 19 Ιουλίου, συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό -Τουρισμό Γιώργο Χότζογλου, παρουσία του βουλευτή Δωδεκανήσων Βασίλειου Νικόλαου Υψηλάντη.

Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης δήλωσε: «Το υπουργείο Εργασίας είναι πάντα ανοιχτό για τους εκπροσώπους των κλάδων των εργαζομένων. Και ασφαλώς σε μια τουριστική χώρα όπως είναι η Ελλάδα, ο κλάδος των εργαζομένων στον Τουρισμό αποτελεί από τους βασικότερους κρίκους της Οικονομίας μας. Είμαστε εδώ σε κλίμα καλοπιστίας και συνεννόησης με τους εκπροσώπους των εργαζομένων να βρούμε λύσεις ώστε και το τουριστικό μας προϊόν να γίνει καλύτερο, και η τουριστική μας βιομηχανία πιο ανταγωνιστική, και οι εργαζόμενοι να αμείβονται καλύτερα και να έχουν καλύτερες συνθήκες εργασίας, διότι και αυτό αποτελεί ένα κομμάτι της ποιότητας της τουριστικής μας βιομηχανίας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό είπε ότι ενημέρωσε τον υπουργό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του κλάδου και σημείωσε: «Έχουμε τη δέσμευση ότι θα έχουμε ανοιχτή επικοινωνία για ό,τι μας αφορά. Είναι σημαντικό ότι ο υπουργός άκουσε τους εργαζόμενους και δεσμεύτηκε στο άμεσο μέλλον να βρούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Hotel-Xenodoxeio-Ergazomenoi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υποχρεωτική η κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Ομόφωνη η απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας για την σύμβαση εργασίας που προβλέπει αύξηση 5,5% από 01/01/2023 για εποχικούς και αναδρομική αύξηση για εργαζόμενους σε συνεχούς λειτουργίας ξενοδοχεία.
Skyros island
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκύρος: Με 80% πληρότητα τα τουριστικά καταλύματα λόγω Καθαράς Δευτέρας

Η Σκυριανή Αποκριά αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς το φυσικό περιβάλλον, η πολιτιστική μας παράδοση και η φιλοξενία μπορούν να αποτελέσουν ένα ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν.