ΓΔ: 1491.71 -0.13% Τζίρος: 92.27 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Έπεσε ένα Canadair στη διάρκεια πυρόσβεσης στην Κάρυστο

Η περιοχή στην οποία χάθηκε η επικοινωνία με το Canadair είναι δύσβατη και ήδη έχει ξεκινήσει η έρευνα για τον εντοπισμό του. Το αεροσκάφος έπεσε αμέσως μετά την ρίψη νερού.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική καθώς πριν από λίγο έγινε γνωστό πως έπεσε Canadair στην Κάρυστο, στην περιοχή του Πλατανιστού.

Το εναέριο μέσο έπεσε μέσα στη φωτιά ενώ επιχειρούσε στο έργο κατάσβεσης στην Κάρυστο.

Η περιοχή στην οποία χάθηκε η επικοινωνία με το Canadair είναι δύσβατη και ήδη έχει ξεκινήσει η έρευνα για τον εντοπισμό του. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος έπεσε αμέσως μετά την ρίψη νερού.

Η κατάσταση των δύο Ελλήνων χειριστών δεν είναι γνωστή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215, με πλήρωμα δύο Ιπταμένους, της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας.
 
Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 1 ελικόπτερο Super Puma και 1 ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού.
 

Ο τύπος του αεροσκάφους που κατέπεσε

Το CL-215 είναι ο τύπος του Canadair που έπεσε κατά την διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στη Κάρυστο. Τα πρώτα CL-215 εντάχτηκαν στον πολεμική αεροπορία τον Δεκέμβριο του 1975 στην 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών που εδρεύει στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας.

H πρώτη πτώση CL-215 επί ελληνικού εδάφους έγινε στις 26 Μαΐου 1977 στα Ίσθμια Κορινθίας όπου οι χειριστές του έχασαν τη ζωή τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρώτη καταδίκη για το Μάτι, δύο χρόνια στον τότε διοικητή Συντονιστικού

Το τριμελές πλημμελειοδικείο καταδίκασε σήμερα τον τότε διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων, Ιωάννη Φωστιέρη, σε ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή για την κατηγορία της κατάθεσης ψευδών στοιχείων στις εισαγγελικές αρχές.