ΓΔ: 2056.86 -1.45% Τζίρος: 320.56 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Απογείωση Canadair αεροσκάφους
Φωτο: ΑΠΕ

Νεκροί και οι δύο χειριστές τoυ Canadair που κατέπεσε στην Κάρυστο

Οι δύο πιλότοι έχασαν τη ζωή τους εν ώρα υπηρεσίας ενώ επιχειρούσαν με αεροσκάφος Canadair πάνω από το μέτωπο της φωτιάς στην Κάρυστο.

Νεκροί είναι και οι δύο πιλότοι του Canadair που κατέπεσε ενώ επιχειρούσε στο μέτωπο της φωτιάς στην Κάρυστο. Ο ένας πιλότος ήταν 27 ετών και ο άλλος 34 ετών.

Η επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας: 

Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη, Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών.

Mε απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις (από 25 έως 27 Ιουλίου 2023) για την απώλεια της ζωής, εν ώρα καθήκοντος, των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, το οποίο επιχειρούσε στην Εύβοια.

Η δήλωση του υπουργού

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, δήλωσε σχετικά με την απώλεια ζωής των χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, στην Εύβοια: 

«Η απώλεια της ζωής των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους, εν ώρα καθήκοντος και ενώ επιχειρούσαν να προστατεύσουν τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών, όπως και το περιβάλλον της πατρίδας μας, προκαλεί βαθύτατη θλίψη.

Η σκέψη μας βρίσκεται στις οικογένειές τους και στους συναδέλφους τους, στους οποίους απευθύνουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολεμικά πλοία ασκήσεων
ΔΙΕΘΝΗ

Ελλάδα-Ιταλία: Μνημόνιο ναυτικής συνεργασίας και πρόθεση για 2+2 φρεγάτες

Ελλάδα και Ιταλία υπέγραψαν μνημόνιο για ναυτική συνεργασία και δήλωση πρόθεσης για την απόκτηση 2+2 ιταλικών φρεγατών FREMM, παρουσία των υπουργών Άμυνας Δένδια και Κροσέτο, στη Λα Σπέτσια.
Νίκος Δένδιας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Σχολή για στρατιωτικά drones θα αποκτήσει η Τρίπολη

Εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς, τόνισε πως η διασφάλιση του Ελληνισμού απαιτεί εθνική ευθύνη, διεθνείς συμμαχίες και ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις.
Νίκος Δένδιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Δένδια με τον επιτετραμμένο της αμερικανικής πρεσβείας

Ο Νίκος Δένδιας είχε συνάντηση γνωριμίας με τον επιτετραμμένο της πρεσβείας των ΗΠΑ, Joshua Huck, όπου συζήτησαν την ενίσχυση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας και αντάλλαξαν απόψεις για περιφερειακές και διεθνείς προκλήσεις.