ΓΔ: 1451.18 -0.26% Τζίρος: 24.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:16:31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Πανελλαδικές 2023: Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια

Αργότερα μέσα στην ημέρα αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Παιδείας τα αναλυτικά στοιχεία με τις βάσεις εισαγωγής όλων των ΑΕΙ.

Άνοιξε η πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα εισαγωγής στα ΑΕΙ, δίνοντας έτσι τέλος στην αγωνία των φετινών υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Πιο συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν μέσω της πλατφόρμας https://results.it.minedu.gov.gr να ενημερωθούν για τη σχολή ή το τμήμα εισαγωγής τους, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους χαρακτήρες. Επιπλέον, όσοι υποψήφιοι είχαν καταχωρίσει το κινητό τους τηλέφωνο σε σχετική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας, θα ενημερωθούν να μάθουν σε ποια σχολή ή τμήμα έχουν εισαχθεί και μέσω γραπτού μηνύματος (sms).

Αργότερα μέσα στην ημέρα αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Παιδείας τα αναλυτικά στοιχεία με τις βάσεις εισαγωγής όλων των ΑΕΙ.

Καλή επιτυχία ευχήθηκε ο υπουργός Παιδείας

Τα σημερινά αποτελέσματα να αποτελέσουν την αρχή μιας πολύ μεγάλης διαδρομής, που θα οδηγήσει στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους, ευχήθηκε προς τους υποψήφιους των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, λίγο πριν την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

«Τα αποτελέσματα μπορεί να δικαιώσουν τις προσπάθειές σας ή να μη φανούν αντάξια των προσδοκιών σας. Σε κάθε περίπτωση, δεν κρίνονται όλα σήμερα. Αυτό δεν είναι παρά μόνο ένα από τα πολλά επεισόδια της ζωής που έχετε μπροστά σας», ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης σε ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από σήμερα η ηλεκτρονική εγγραφή των επιτυχόντων στα Πανεπιστήμια

Η ηλεκτρονική εγγραφή είναι υποχρεωτική μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος «Ηλεκτρονικές Εγγραφές 2023» του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλαδικές 2023: Άνοδος των βάσεων με κενές θέσεις στα πανεπιστήμια

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, οι βάσεις ανακοινώθηκαν τέλη Ιουλίου, δίνοντας έτσι νωρίτερα από ό,τι συνηθιζόταν τέλος στην αγωνία περίπου 70.000 υποψηφίων που υπέβαλαν Μηχανογραφικό Δελτίο, αλλά και των οικογενειών τους.
Sxoleio, Panelladikes
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχίζουν οι Πανελλαδικές εξετάσεις αυτήν την εβδομάδα

Φέτος, δεν υπάρχουν ιδιαίτερες μεταβολές στον τρόπο διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων συνολικά. Θα εφαρμοστεί για τρίτη χρονιά η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, όπως και το Παράλληλο Μηχανογραφικό για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ.
Panelladikes Exetaseis, Paideia, Ypourgeio Paideias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλαδικές: Ως τις 12 τα μεσάνυχτα της Δευτέρας η υποβολές Μηχανογραφικών

Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το υποβληθέν οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.