ΓΔ: 1448.48 -0.48% Τζίρος: 144.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Αθήνα: 16 προτάσεις για την αντιμετώπιση της κυκλοφοριακής συμφόρησης

Ο ευρύτερος στόχος είναι να αλλάξει το μοντέλο διαχείρισης της κυκλοφορίας στην πρωτεύουσα, προκειμένου να μπει τέλος στην ταλαιπωρία, αλλά και στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στην καθημερινότητα των Αθηναίων.

Πακέτο 16 συγκεκριμένων προτάσεων για την αντιμετώπιση της κυκλοφοριακής συμφόρησης στην Αθήνα, αλλά και την ασφάλεια πεζών και οδηγών κατέθεσε στον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σταϊκούρα, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών.

Ο ευρύτερος στόχος είναι να αλλάξει το μοντέλο διαχείρισης της κυκλοφορίας στην πρωτεύουσα, προκειμένου να μπει τέλος στην ταλαιπωρία, αλλά και στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στην καθημερινότητα των Αθηναίων.

Το ευρύ πλέγμα παρεμβάσεων θέτει τις βάσεις συνδυαστικής και αποτελεσματικής ρύθμισης των επιμέρους ζητημάτων, ώστε η Αθήνα να ανακουφιστεί σημαντικά από τον κυκλοφοριακό φόρτο και ταυτόχρονα να περιοριστεί και η ατμοσφαιρική ρύπανση. Η από κοινού διαμόρφωση ενός συγκεκριμένου πλαισίου για αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης κρίνεται απαραίτητη, καθώς σήμερα, η κίνηση έχει ξεπεράσει τα προ κρίσης επίπεδα (2009-2010) και η τάση είναι σταθερά ανοδική.

«Στην Αθήνα η κίνηση είναι αφόρητη και κάθε χρόνο χειροτερεύει. Απαιτείται λοιπόν άμεσα αλλαγή μοντέλου για τη ρύθμισή της. Στη συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σταϊκούρα κατέθεσα αναλυτική πρόταση 16 σημείων μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού. Μεταξύ άλλων, επιδιώκουμε τη δημιουργία ενός ενιαίου, υπερκείμενου Φορέα, την ουσιαστική αναβάθμιση των ΜΜΕ, την επαρκή αστυνόμευση, αλλά και μια σειρά από κανονιστικές ρυθμίσεις για τις διαδηλώσεις/εκδηλώσεις, τις πιάτσες ταξί, την τροφοδοσία κ.ά. Με σχέδιο, συνεργασία και συμπληρωματικές δράσεις μπορούμε μαζί να βάλουμε τάξη στο χάος που επικρατεί στους δρόμους της πρωτεύουσας», δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα λόγω της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων να αποφύγουν την κίνησή τους και τη στάση και στάθμευση των οχημάτων τους κατά μήκος των αναφερόμενων διαδρομών της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις 14 - 15 Δεκεμβρίου επί της Λ. Κηφισού

Για την εκτέλεση των εργασιών θα πραγματοποιηθεί ολικός αποκλεισμός του κλάδου εξόδου προς την Αγ. Άννης για τα οχήματα, με εξαίρεση τα οχήματα του ΟΑΣΑ και των ΚΤΕΛ όπου θα διέρχονται κανονικά.