ΓΔ: 1400.61 -1.12% Τζίρος: 124.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Aeroplano, Airplane
Φωτο: Shutterstock

Απευθείας αεροπορική σύνδεση Αλεξανδρούπολης - Λάρνακας εντός του 2024

Στόχος είναι η έναρξη από την περίοδο του Πάσχα 2024 και καθ’ όλη την καλοκαιρινή περίοδο (2024) της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης (charter) από και προς το αεροδρόμιο της Λάρνακας στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Μνημόνιο συνεργασίας για την ανάπτυξη και λειτουργία απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Λάρνακας Κύπρου με το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης υπέγραψαν ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος της ΠΑΜΘ για θέματα τουρισμού Αθανάσιος Τσώνης και η αντιπρόεδρος του κυπριακού ταξιδιωτικού οργανισμού TOP KINISIS Έλενα Τάνου.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, η εν λόγω προγραμματική συνεργασία εντάσσεται στο πλαίσιο των στοχευμένων και οργανωμένων δράσεων εξωστρέφειας και προβολής του Δήμου Αλεξανδρούπολης στην Κύπρο και σκοπό έχει την προβολή του τουριστικού προϊόντος της Αλεξανδρούπολης αλλά και της ΠΑΜΘ στο κυπριακό κοινό.

Στόχος είναι η έναρξη από την περίοδο του Πάσχα 2024 και καθ’ όλη την καλοκαιρινή περίοδο (2024) της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης (charter) από και προς το αεροδρόμιο της Λάρνακας (Γ. Κληρίδης) στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης (Δημόκριτος). Για τη διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών σε ό,τι αφορά την επίτευξη της έναρξης της αεροπορικής σύνδεσης των δύο αεροδρομίων προβλέπεται ο σχεδιασμός και η υλοποίηση κοινών δράσεων μεταξύ των τριών μερών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα ελληνικά νησιά κεντρίζουν το τουριστικό ενδιαφέρον Ρουμανίας, Κύπρου

Αποστολή του ΕΟΤ Ρουμανίας επισκέφθηκε τουριστικούς προορισμούς στο Σαρωνικό κόλπο, ενώ κυπριακή αποστολή δημοσιογράφων βρέθηκαν σε Λέσβο και Χίο για την τουριστική προώθηση των νησιών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανανεώθηκε η συνεργασία του ΕΦΕΤ με το υπ. Υγείας της Κύπρου

Με την υπογραφή του νέου πρωτοκόλλου συνεργασίας αναμένεται να επιτευχθεί περαιτέρω εξοικονόμηση πόρων μέσω της αξιοποίησης τεχνογνωσίας στους τομείς της αξιολόγησης της επικινδυνότητας χημικών και βιολογικών κινδύνων στα τρόφιμα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκτοξεύτηκε η απώλεια αποσκευών στα αεροπορικά ταξίδια μετά την πανδημία

Σύμφωνα με τη Sita, πάροχο υπηρεσιών πληροφορικής για τις αερομεταφορές, η ανάκαμψη του κλάδου έχει αυξήσει τις απώλειες αποσκευών στις 7,6 ανά 1.000 επιβάτες εξαιτίας των ελλείψεων προσωπικού.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαζική έξοδος των εκδρομέων για Πάσχα, γεμάτα αεροδρόμια και λιμάνια

Περισσότερα από 310.000 οχήματα έχουν περάσει από τα διόδια προς Κόρινθο, ενώ η πληρότητα στα λεωφορεία πλησιάζει περίπου το 100% από τα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων. Πάνω από 90% οι πληρότητες σε αεροδρόμια και λιμάνια.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αίσια κατάληξη στο Ελευθέριος Βενιζέλος – Δεν υπήρχε βόμβα στο αεροπλάνο

Ελέγχθηκαν όλοι οι χώροι και ιδιαίτερα ο χώρος των αποσκευών, καθώς εκεί υπήρχε ο φόβος ότι μπορεί να υπήρχε βόμβα. Μόλις οι ελληνικές αρχές έλαβαν το σήμα από το πολωνικό αεροπλάνο σηκώθηκαν μαχητικά F-16 για να το συνοδέψουν.