ΓΔ: 1280.11 0.39% Τζίρος: 65.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Μενδώνη- Υπουργείο Πολιτισμού
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Επιταχύνεται η κατασκευή τελεφερίκ στο Δικταίο Άντρο με παρέμβαση Μενδώνη

Η υπουργός Πολιτισμού έδωσε οδηγίες για την ολοκλήρωση της σχετικής μελέτης μέσα στο πρώτο πενθήμερο του Σεπτεμβρίου, προκειμένου να μην υπάρξει παρέκκλιση του χρονοδιαγράμματος του έργου ύψους 15,3 εκατ. ευρώ.

Την επίσπευση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση μελέτης της κατασκευής τελεφερίκ στο Δικταίο Άντρο ζήτησε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, η κ. Μενδώνη έδωσε οδηγίες για την ολοκλήρωση της σχετικής μελέτης μέσα στο πρώτο πενθήμερο του Σεπτεμβρίου, προκειμένου να μην υπάρξει παρέκκλιση του χρονοδιαγράμματος του έργου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, Γιάννης Ανδρουλάκης, ο γγ Πολιτισμού, Γιώργος Διδασκάλου, ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, Γιάννης Στεφανάκης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του αναπτυξιακού οργανισμού «Δαίδαλος ΑΕ» Ευάγγελος Κουτάντος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η δημιουργία τελεφερίκ στην ανατολική πλευρά του Δικταίου Άντρου αποτελεί μέρος έργου προγραμματικής σύμβασης με προϋπολογισμό 15,3 εκατομμύρια ευρώ, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, στην οποία περιλαμβάνονται εργασίες αναβάθμισης του πολιτιστικού χώρου όπως οι βραχοστερεώσεις στα εξωτερικά πρανή και στο εσωτερικό του σπηλαίου, η ανάδειξη του χώρου μέσω φωτισμού, η ανάπλαση της Πλατείας Ευρώπης και η αποκατάσταση των μονοπατιών περιήγησης του σπηλαίου.

Η ολοκλήρωση του τελεφερίκ θα διευκολύνει την πρόσβαση στον αρχαιολογικό χώρο από όλα τα εμποδιζόμενα άτομα, κάτι που εντάσσεται στην ευρύτερη πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργείου Πολιτισμού για ομαλή προσβασιμότητα όλων των πολιτών στα μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας. Παράλληλα, όπως προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση, θα συμβάλλει καθοριστικά στην αναβάθμιση των υποδομών και στην ποιότητα υπηρεσιών του αρχαιολογικού χώρου, αναδεικνύοντας ένα σπουδαίο σημείο πολιτισμού και δημιουργώντας έναν πόρο ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

bourtzi frourio
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ανακαινισμένο φρούριο Μπούρτζι ανοίγει ξανά τις πύλες του στο κοινό

Το έργο της ανακαίνισης συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΕΣΠΑ 2007-2013 & 2014-2020, Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» και ο προϋπολογισμός του ανήλθε στο ποσό των 2.784.899,54 ευρώ.
larissa_arxaio theatro
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέτρα προστασίας στους αρχαιολογικούς χώρους λόγω του καύσωνα

Σε περιπτώσεις θα εξετάζεται η αναγκαιότητα για τροποποίηση του ωραρίου λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων κατά τις ημέρες με υψηλή επικινδυνότητα για εκδήλωση πυρκαγιάς ή/και με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενισχύει την περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών προβλέπεται να στεγαστούν μοναδικά ευρήματα από τις σωστικές ανασκαφές, που έχουν πραγματοποιηθεί σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, καθώς και ευρήματα από τις ανασκαφές του Μετρό.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολιτιστικός Αύγουστος στην Αθήνα - Όλα τα αξιοθέατα και οι εκδηλώσεις

Αίθρια, καφέ και εστιατόρια μουσείων δίνουν τον Αύγουστο, όπως και όλον τον χρόνο, τον καλύτερο εαυτό τους, προσφέροντας ένα ευχάριστο διάλειμμα σε φιλόμουσους επισκέπτες και σε όσους ψάχνουν μια ανάσα δροσιάς και απόλαυσης.