ΓΔ: 2598.72 0.16% Τζίρος: 271.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:15
Αντιπλημμυρικά έργα κατασκευής
Εργασίες κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων σε κοίτη ρέματος με εργαζόμενους στο πεδίο.

Ολοκληρώνεται το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στα Άνω Λιόσια

Το έργο «Αντιπλημμυρική προστασία Ανατολικής Λεκάνης Δ.Ε. 'Ανω Λιοσίων, Δήμου Φυλής», ύψους 14.915.000 ευρώ, στοχεύει στην αντιπλημμυρική προστασία - θωράκιση της ευρύτερης περιοχής.

Στην τελική φάση ολοκλήρωσης έχει μπει ένα από τα μεγαλύτερα αντιπλημμυρικά έργα της Αττικής, προστασίας της ανατολικής λεκάνης των 'Ανω Λιοσίων, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

Το έργο «Αντιπλημμυρική προστασία Ανατολικής Λεκάνης Δ.Ε. 'Ανω Λιοσίων, Δήμου Φυλής», με προϋπολογισμό 14.915.000 ευρώ, αφορά στην κατασκευή κεντρικών συλλεκτήρων ομβρίων , ώστε να εξασφαλιστεί η αντιπλημμυρική προστασία - θωράκιση της Ανατολικής Λεκάνης της Δημοτικής Ενότητας 'Ανω Λιοσίων του Δήμου Φυλής και της ευρύτερης περιοχής. Τα έργα ενσωματώνονται στα υφιστάμενα έργα ομβρίων της περιοχής και τα συμπληρώνουν, με αποτέλεσμα να εξασφαλίζουν αντιπλημμυρική προστασία, συνδυάζουν την παροχέτευση των ομβρίων των εκτός αστικής περιοχής λεκανών απορροής με την παροχέτευση των ομβρίων της οικιστικής περιοχής.

«Ολοκληρώνουμε ένα εμβληματικά αντιπλημμυρικό έργο το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για τον Δήμο Φυλής και συμβάλλει στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων τα οποία ταλαιπωρούν εδώ και δεκαετίες τους κατοίκους», δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης με αφορμή την επικείμενη παράδοση του έργου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρήστος Δήμας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Δήμας: Τα BIM αλλάζουν ριζικά τον σχεδιασμό και τη διαχείριση έργων

Ο Χρ. Δήμας τόνισε στο 7ο The BIM Conference ότι η υιοθέτηση του BIM βελτιώνει τα έργα υποδομών, ενισχύει την ανταγωνιστικότητα και οδηγεί σε σύγχρονες, ανθεκτικές κατασκευές, αποκτώντας σημαντικό ρόλο στα δημόσια έργα.
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτοψία Τσίπρα στο Οροπέδιο Λασιθίου και ενημέρωση για τον ΒΟΑΚ

Αυτοψία στο Οροπέδιο Λασιθίου, που επλήγη από πρόσφατη κακοκαιρία, πραγματοποιεί ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο περιοδείας του στην Κρήτη, δίνοντας έμφαση στις καταστροφές, τις αποζημιώσεις και τις προοπτικές του νησιού.
Καταγραφή σεισμού όργανο
ΔΙΕΘΝΗ

Πάνω από 200 μετασεισμοί στον Παναμά μετά τον ισχυρό σεισμό της Παρασκευής

Περισσότεροι από 200 μετασεισμοί σημειώθηκαν στον Παναμά μετά τον σεισμό 7,7 Ρίχτερ που προκάλεσε ζημιές στα σπίτια και τις υποδομές. Η κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Δεν έχουν αναφερθεί νεκροί, αλλά υπάρχουν τραυματίες.
Διαρροή σωλήνα νερού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα όριά του ο Κηφισός, ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων

Ο Κηφισός δείχνει το μέλλον της Αθήνας αν δεν ληφθούν μέτρα, τονίζει ο συγκοινωνιολόγος Σταύρος Κωνσταντινίδης. Προτείνει πράσινο δακτύλιο και ενίσχυση ΜΜΜ, ώστε να γίνει η μετακίνηση με αυτοκίνητο λιγότερο αναγκαία.
Ενετικό λιμάνι Χανίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

400.000 ευρώ για αποκατάσταση υποδομών στον Δήμο Σφακίων

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση 400.000 ευρώ για την αποκατάσταση υποδομών στον Δήμο Σφακίων μέσω του προγράμματος φυσικών καταστροφών 2026-2030, με έμφαση στην ενίσχυση του αγροτικού οδικού δικτύου που επλήγη από την κακοκαιρία.
Απόστολος Τζιτζικώστας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Τζιτζικώστα στην Ινδία: νέος διάλογος ΕΕ-Ινδίας για μεταφορές και τουρισμό

Ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού, Απ. Τζιτζικώστας, επισκέφθηκε το Νέο Δελχί για τη Διάσκεψη Global Gateway, τονίζοντας τη σημασία της βιώσιμης ναυτιλίας και της ενίσχυσης της ΕΕ-Ινδίας μέσω του διαδρόμου IMEC.