ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Έργα ύψους 226.000 ευρώ σε τρεις λιμενικές υποδομές στη Θάσο

Τα έργα αφορούν την εκβάθυνση χώρου προσγειάλωσης Ε/Γ - Ο/Γ πλοίων στο λιμάνι Πρίνου και την αποκατάσταση λειτουργικών βαθών νέου λιμένα Θάσου. Επίσης τον ηλεκτροφωτισμό του παλιού λιμανιού.

Χρηματοδότηση για τρία έργα σε τρεις λιμενικές υποδομές της Θάσου, προϋπολογισμού 226.500 ευρώ, από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (28.08.2023)

Εγκρίθηκε από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, η χρηματοδότηση για την ένταξη των πράξεων:

  1. «Εκβάθυνση χώρου προσγειάλωσης Ε/Γ - Ο/Γ πλοίων στο λιμάνι Πρίνου Θάσου», προϋπολογισμού 142.470,55 ευρώ (ΑΔΑ: 9ΚΘΗ4653ΠΩ-1ΘΑ).
  2. «Αποκατάσταση λειτουργικών βαθών νέου λιμένα Θάσου», προϋπολογισμού 47.931,81 ευρώ (ΑΔΑ: ΨΝ554653ΠΩ-Ν6Γ).
  3. «Ηλεκτροφωτισμός παλιού λιμανιού», προϋπολογισμού 36.164,96 ευρώ (ΑΔΑ: 6ΗΩΛ46453ΠΩ-ΝΦΙ)

Το έργο της «Εκβάθυνσης χώρου προσγειάλωσης Ε/Γ - Ο/Γ πλοίων στο λιμάνι Πρίνου Θάσου», αφορά την εκβάθυνση και στις δύο λιμενολεκάνες (ανατολική και δυτική) του λιμένα, σε ομοιόμορφο βάθος έως 6.00 μ. υπό την επιφάνεια της θάλασσας.

Το έργο της «Αποκατάστασης λειτουργικών βαθών νέου λιμένα Θάσου» θα πραγματοποιηθεί και αυτή σε ομοιόμορφο βάθος έως 6.00 μ. υπό την επιφάνεια της θάλασσας.

Τέλος, στο έργο «Ηλεκτροφωτισμός παλιού λιμανιού», περιλαμβάνονται εργασίες αντικατάστασης των φωτιστικών σωμάτων του δικτύου φωτισμού του παραλιακού μετώπου του Λιμένα Θάσου με νέα φωτιστικά σώματα. Οι εργασίες περιλαμβάνουν την καθαίρεση των παλαιών και την αντικατάσταση με τα νέα σώματα στην ίδια θέση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Limani-Elefsinas-Organismos-Limenos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο λιμάνι Ελευσίνας εκπρόσωποι από 12 γερμανικές ναυτιλιακές εταιρείες

Ο CEO του ΟΛΕ μίλησε για την σημασία και τα πλεονεκτήματα των λιμενικών υποδομών στον τομέα των συνδυασμένων εμπορευματικών μεταφορών, λόγω της κομβικής γεωγραφικής τους θέσης πλησίον του Πειραιά.
Limani, Peiraias, Ploia, Apergia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Δεμένα» θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια στις 13 Σεπτεμβρίου

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως οι Έλληνες ναυτικοί είναι παραδείγματα προς μίμηση και δεν πρέπει μετά το τραγικό συμβάν στον Πειραιά να κατηγορούνται και να στοχοποιούνται συλλήβδην όλοι.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορύφωση της κίνησης στα λιμάνια της Αττικής εν όψει και του 15Αύγουστου

Από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί για σήμερα 35 απόπλοι πλοίων για τον Αργοσαρωνικό, 23 απόπλοι για σειρά άλλων νησιωτικών προορισμών, ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας θα αναχωρήσουν 13 πλοία και 9 από το Λαύριο.