ΓΔ: 1275.09 0.14% Τζίρος: 322.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Δήμος Φυλής: Δωρεάν νερό στους πυρόπληκτους δημότες για ένα τρίμηνο

Tο νερό που καταναλώνουν οι κάτοικοι των δημοτικών ενοτήτων Φυλής και Άνω Λιοσίων θα είναι δωρεάν για το τρίτο τρίμηνο του 2023, δηλαδή για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Σε μια σημαντική κίνηση προχωρά ο Δήμος Φυλής, μετά την πρόσφατη πυρκαγιά που «χτύπησε» την περιοχή του. Με απόφαση του δημάρχου Χρήστου Παππού, το νερό που καταναλώνουν οι κάτοικοι των δημοτικών ενοτήτων Φυλής και 'Ανω Λιοσίων θα είναι δωρεάν για το τρίτο τρίμηνο του 2023, δηλαδή για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, ως ένα πρόσθετο μέτρο στήριξης στους πληγέντες.

Με την ίδια απόφαση, οι λογαριασμοί ύδρευσης θα είναι μηδενικοί για τους κατοίκους της δημοτικής ενότητας Φυλής και των περιοχών Πανοράματος των 'Ανω Λιοσίων για το δεύτερο τρίμηνο του 2023, δηλαδή τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο.

Όπως ανέφερε ο κ. Παππούς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι καταναλωτές δεν θα χρεωθούν με τα τέλη ύδρευσης, καθώς η απαλλαγή περιλαμβάνει το πάγιο, τη συντήρηση δικτύου, αλλά και την κατανάλωση.

«Ο λογαριασμός πάνω θα έχει τη μέτρηση της κατανάλωσης, θα αναγράφει και τα κυβικά που καταναλώθηκαν, όμως το ποσό θα είναι μηδενικό», τόνισε ο δήμαρχος Φυλής στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και πρόσθεσε: «Το κρίναμε δίκαιο αυτό, ως μια στήριξη στους συμπολίτες μας που έδωσαν μάχη με τη φωτιά, αλλά και για τους υπόλοιπους, που χρειάστηκε να βρέχουν τις αυλές τους και το πράσινο».

Από εκεί και πέρα, ο δήμος θα προχωρήσει άμεσα και στην αποκατάσταση του Ελαιώνα της Φυλής και γι' αυτό κάλεσε τους πολίτες, των οποίων τα ελαιόδεντρα επλήγησαν από την πυρκαγιά της 22ας Αυγούστου, να δηλώσουν τον αριθμό τους στην αρμόδια Υπηρεσία στο δημαρχείο, αλλά και τον αριθμό που επιθυμούν να τους προμηθεύσει προς φύτευση, δωρεάν, ο δήμος.

Όπως ανακοίνωσε η δημοτική Αρχή, ο δήμος θα αναλάβει επίσης, τον καθαρισμό του αγροκτήματος, τη φύτευση των δέντρων και τη συντήρησή τους, υπό την επίβλεψη των γεωπόνων του.

Στην ουσία, πρόκειται για μια προέκταση του προγράμματος «Ελιά», που βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια και σύμφωνα με το οποίο, οι δημότες που προτίθενται να φυτέψουν ελιές σε αγροκτήματα ή οικόπεδα στις δημοτικές ενότητες Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου, μπορούν να το δηλώσουν στον δήμο, ο οποίος θα τους παρέχει δωρεάν τα αναγκαία ελαιόδεντρα.

Ανάλογο πρόγραμμα περιβαλλοντικών παρεμβάσεων του δήμου είναι και το «Μέλισσα», το οποίο επίσης βρίσκεται σε εξέλιξη σε συνεργασία με τους μελισσοκομικούς φορείς, προς ενίσχυση της βιοποικιλότητας της περιοχής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δράσεις του ΕΦΕΤ για μείωση της σπατάλης τροφίμων και βιώσιμων πολιτικών

Στο επίκεντρο της εκστρατείας του ΕΦΕΤ για το 2023 βρίσκεται το νερό σημειώνοντας πως πρέπει να υπάρξει συνεργασία για τον σχεδιασμό πολιτικών που ευνοούν την παραγωγή τροφίμων με λιγότερο νερό.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Xωρίς πόσιμο νερό για 9η ημέρα ο Βόλος, αποκαταστάθηκε το οδικό δίκτυο

Συνεργεία της ΔΕΥΑ Μείζονος Βόλου καταβάλλουν προσπάθειες για την αποκατάσταση των βλαβών στα αντλιοστάσια και το δίκτυο, ενώ έχει κατατεθεί και πρόταση από την ΕΥΔΑΠ της Αθήνας, που συνεπικουρεί την ΔΕΥΑΜΒ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιβολή πλαφόν στις τιμές πώλησης εμφιαλωμένου νερού στη Θεσσαλία

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης οι ανώτατες τιμές θα ισχύουν έως τις 31 Οκτωβρίου ενώ σε περίπτωση παράβασης το πρόστιμο θα ξεκινάει από 5.000 ευρώ και θα φτάνει έως και το 1 εκατ. ευρώ.