ΓΔ: 2076.71 0.95% Τζίρος: 212.97 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Πανσέληνος στον ουρανό
Φωτο: Andrea Bonetti / SOOC

Εκδηλώσεις απόψε σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους για την Πανσέληνο

Το υπουργείο Πολιτισμού διοργανώνει τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου προσφέροντας ελεύθερη είσοδο για το κοινό σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, ιστορικούς τόπους και μνημεία.

Το δεύτερο ολόγιομο φεγγάρι του Αυγούστου γιορτάζουν απόψε μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι, καθώς φέτος εκδηλώσεις για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο, που διοργανώνει για 23η χρονιά το υπουργείο Πολιτισμού, πραγματοποιήθηκαν και την 1η Αυγούστου, βραδιά επίσης πανσελήνου.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Πολιτισμού διοργανώνει τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου υπό τον συντονισμό της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, προσφέροντας ελεύθερη είσοδο για το κοινό σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, ιστορικούς τόπους και μνημεία σήμερα Πέμπτη 31 Αυγούστου, σύμφωνα με το αναρτημένο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα, περιλαμβάνει κυρίως συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, αστροπαρατήρηση και ξεναγήσεις, τις οποίες διοργανώνουν οι Υπηρεσίες του ΥΠΠΟ, πολλές σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και πολιτιστικούς, εξωραϊστικούς συλλόγους.

Σημειώνεται ότι ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης δεν περιλαμβάνεται στις εκδηλώσεις της Πανσελήνου του Αυγούστου 2023, όπως ενημέρωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων πόλης Αθηνών. Κατά συνέπεια, δεν θα είναι ανοιχτός για το κοινό τις βραδινές ώρες της πανσελήνου, σήμερα Πέμπτη 31 Αυγούστου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπ. Πολιτισμού
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ. Πολιτισμού: Επαναπατρίστηκαν 29 αρχαιότητες από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα

Είκοσι εννέα αρχαιότητες, που διακινήθηκαν παράνομα, επαναπατρίστηκαν στην Ελλάδα από τη Νέα Υόρκη. Καλύπτουν περιόδους από τη Νεολιθική ως τον Ελληνιστικό χρόνο και προέρχονται κυρίως από συλλογές του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης.
Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναυλία ενότητας παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη

Με μήνυμα ειρήνης και πολιτιστικής σύμπνοιας πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης η συναυλία «Μαζί, από τα Βαλκάνια για την Οικουμένη» παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, στο πλαίσιο του Β’ Διεθνούς Συνεδρίου του περιοδικού «Θεολογία».
Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης στο αρχαίο θέατρο των Δελφών

Με έργα ενίσχυσης, αποστράγγισης και αναστήλωσης συνεχίζεται η αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου Δελφών, με στόχο την προστασία και ανάδειξή του ως εμβληματικού μνημείου του ελληνικού πολιτισμού.
Γλυπτά Παρθενώνα Βρετανικό Μουσείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: Ισχυρά τα επιχειρήματα για επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας υποδέχθηκε τους προέδρους των Εθνικών Επιτροπών για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, αναγνωρίζοντας τη συμβολή τους στην ενίσχυση της διεθνούς στήριξης στον αγώνα αυτό.