ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:31:18 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Χωρίς ενεργά μέτωπα πια η πυρκαγιά στον Έβρο - Aσφαλής η Λευκίμμη

Οι ισχυρές δυνάμεις κατάσβεσης επίγειες και εναέριες κατέβαλαν και στο συγκεκριμένο μέτωπο υπεράνθρωπες προσπάθειες για να διατηρήσουν αλώβητο τον οικισμό από την πύρινη λαίλαπα που χθες το βράδυ τον προσέγγισε σε απόσταση αναπνοής.

Χωρίς ενεργά μέτωπα πυρκαγιάς και με την επιστροφή των κατοίκων της Λευκίμμης στις οικίες τους κλείνει η σημερινή ημέρα στον Έβρο. Οι ισχυρές δυνάμεις κατάσβεσης επίγειες και εναέριες κατέβαλαν και στο συγκεκριμένο μέτωπο υπεράνθρωπες προσπάθειες για να διατηρήσουν αλώβητο τον οικισμό από την πύρινη λαίλαπα που χθες το βράδυ τον προσέγγισε σε απόσταση αναπνοής.

Παρά την επίτευξη της ύφεσης και των δύο τελευταίων μετώπων σε Λευκίμμη και σε ρέμα βόρεια του Σουφλίου και την πτώση της έντασης των βορειοανατολικών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, οι δυνάμεις πυρόσβεσης παραμένουν ακόμα για επιτήρηση και παρακολούθηση των σημείων από τα οποία πέρασε η πυρκαγιά προκειμένου να αντιμετωπιστούν εν τη γενέσει τυχόν αναζωπυρώσεις.

Με τις φλόγες που επί μέρες έκαιγαν στο Νομό να έχουν σβήσει και τους οικισμούς ασφαλείς ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι μπορούμε να μιλάμε πλέον για επιστροφή στην κανονικότητα και από αύριο για το σχεδιασμό της επόμενης ημέρας με επίκεντρο την ανάταξη της οικονομίας της περιοχής μέσω κι ενός ειδικού αναπτυξιακού σχεδίου στήριξης των επαγγελμάτων που έχουν πληγεί.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 Έκτη μέρα της φωτιάς στην Εύβοια, στις 8 Αυγούστου, 2021
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Μονάδα Διαχείρισης των Προστατευόμενων Περιοχών Έβρου στα μέτωπα της φωτιάς

Ενημερώνουν τους πυροσβέστες για το οδικό δίκτυο της περιοχής και την κατάσταση της βλάστησης σε κάθε σημείο του Πάρκου, ενώ στα κτήρια τoυς γίνονται συναντήσεις του συντονιστικού οργάνου κατάσβεσης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο γ. διευθυντής Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος ΥΠΕΝ για τη φωτιά στον Έβρο

Ο Βαγγέλης Γκουντούφας, είπε ότι από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς είναι παρούσα στο πεδίο οι δασικές υπηρεσίες Έβρου, δηλαδή το δασαρχείο Σουφλίου με επικεφαλής τον δασάρχη του και η διεύθυνση δασών Έβρου με επικεφαλής τον διευθυντή του.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο πυκνός καπνός στην Δαδιά δυσχεραίνει το έργο των εναέριων μέσων

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν επιχειρούν όλα τα μέσα, καθώς ο καπνός δημιουργεί πρόβλημα ορατότητας, ενώ δεν κινδυνεύει κάποιο οικιστικό κομμάτι με τη φωτιά να συνεχίζει την καταστροφική πορεία της εντός του δάσους.
Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Λασίθι της Κρήτης

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 7 το πρωί σε δασική έκταση κοντά στον οικισμό Μαύρος Κόλυμπος ενώ στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι, εντάσεως 7 έως και 8 μποφόρ.
XRIMATA, MONEY, METRITA, EURO
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΑ για προκαταβολή 50% για ζημιές σε καλλιέργειες στις πυρκαγιές του 2023

Με την ΚΥΑ παρέχεται προκαταβολή του 50% της κρατικής αρωγής προς τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και τους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, οι οποίοι υπέστησαν απώλειες από τις πυρκαγιές.