ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Blue-Horizon-Attica-Group
Φωτο: Attica Group

Blue Horizon: «Καρατομήθηκαν» δύο στελέχη του Λιμεναρχείου Πειραιά

Απομακρύνεται ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά και ο Διοικητής του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά. Πειθαρχικός έλεγχος για τέσσερα στελέχη.

Εντολή προς τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Γιώργου Αλεξανδράκη για απομάκρυνση του Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιά και του Διοικητή του Α΄ Λιμενικού Τμήματος, αλλά και την παραπομπή σε πειθαρχικό έλεγχο τεσσάρων στελεχών του λιμενικού, ζήτησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μετά την παράδοση του πορίσματος της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη διερεύνηση των ευθυνών αναφορικά με το τραγικό περιστατικό του θανάτου του Αντώνη Καργιώτη στο λιμάνι του Πειραιά στις 05-09-2023.

Ακόμη, ο υπουργός έδωσε εντολή για την άμεση επιστροφή αποσπασμένων στελεχών του λιμενικού σώματος από υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, προς ενίσχυση της επιτήρησης και αστυνόμευσης του μεγαλύτερου Λιμανιού της χώρας.

Σημειώνεται, πως η διερεύνηση για ενδεχόμενες άλλες ευθύνες που σχετίζονται με τον απόπλου του πλοίου «Blue Horizon» συνεχίζεται.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζονται οι προσπάθειες διάσωσης προσφύγων σε Κύθηρα και Λέσβο

Στα σκάφη που βυθίστηκαν βρισκόντουσαν 135 πρόσφυγες, ενώ ήδη καταγράφονται 16 θύματα και 30 αγνοούμενοι, με το Λιμενικό να συνεχίζει τις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης. Τα βέλη του για την ανοχή της Τουρκίας εξαπέλυσε ο υπ. Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ναυάγιο με μετανάστες ανοιχτά της Χίου, ανασύρθηκαν τρεις νεκροί

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση διάσωσης και σύμφωνα με πληροφορίες τρεις μετανάστες εντοπίστηκαν νεκροί. Το Λιμενικό και η ΕΛΑΣ συνεχίζουν τις έρευνες και στη στεριά για τυχόν άτομα που μπορεί να έχουν διασκορπιστεί.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο επίκεντρο του υπ. Ναυτιλίας το μεταφορικό ισοδύναμο για Κρήτη

Στη συνάντηση με τα επιμελητήρια του νησιού επισημάνθηκαν τα θετικά αποτελέσματα που είχαν οι πρωτοβουλίες για την εφαρμογή του μέτρου ιδίως στις μεταποιητικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις και στον πρωτογενή τομέα.
raptor ship
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των ναυτικών του RAPTOR

Στο σημείο των ερευνών συμμετέχουν συνολικά 8 παραπλέοντα σκάφη, φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και ένα ελικόπτερο. Στο RAPTOR επέβαιναν συνολικά 14 άτομα πλήρωμα και μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βυθίστηκε φορτηγό πλοίο νοτιοδυτικά της Λέσβου με 14 άτομα πλήρωμα

Σύμφωνα με το Λιμενικό, στην περιοχή βρίσκονται πέντε φρεγάτες, ενώ έχουν αποπλεύσει και τρία σκάφη του Λιμενικού. Στην επιχείρηση συνδράμει από αέρος ένα ελικόπτερο και έχει ενεργοποιηθεί και φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.