ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Kakokairia-Enoples-Dynameis
Φωτο: ΓΕΕΘΑ

Κακοκαιρία Daniel: Στους 586 οι διασωθέντες από τις Ένοπλες Δυνάμεις

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν από τις Ένοπλες Δυνάμεις 378 άτομα μεταξύ των οποίων ένας λόχος 70 ατόμων της Ζ΄ ΜΑΚ με κατάλληλο εξοπλισμό διάσωσης και υλικά αναρρίχησης.

Τους 586 έφτασαν οι πολίτες που έχουν μέχρι στιγμής απεγκλωβιστεί με τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων από τις περιοχές που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν από τις Ένοπλες Δυνάμεις 378 άτομα μεταξύ των οποίων ένας λόχος 70 ατόμων της Ζ΄ ΜΑΚ με κατάλληλο εξοπλισμό διάσωσης και υλικά αναρρίχησης, 42 άτομα προσωπικό της 32 Ταξιαρχίας Πεζικού, ένας λόχος Εκτάκτων Αναγκών του σχεδίου "Ξενοκράτης" με 71 άτομα και 36 άτομα επιπλέον των προβλεπομένων στο Σχέδιο «Ξενοκράτης» σε άμεση ετοιμότητα επέμβασης όπου απαιτηθεί καθώς και 68 άτομα της 34 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στην Αγία Τριάδα Καρδίτσας και στην Αγία Κυριακή Τρικάλων, 19 άτομα της XXIV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας στον Παλαμά Καρδίτσας αλλά και 16 άτομα από το Ειδικό Τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών.

Επίσης, ένας λόχος της Ζ΄ ΜΑΚ με 70 άτομα με κατάλληλο εξοπλισμό διάσωσης, υλικά αναρρίχησης και καταδύσεων, πλωτά μέσα και ειδικά οχήματα κινείται προς τις πληγείσες περιοχές.

Ακόμη έχουν διατεθεί:

  • 24 ερπυστριοφόρα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ).
  • 13 ειδικά οχήματα Hummer.
  • 46 οχήματα γενικής χρήσης.
  • 3 λεωφορεία.
  • 2 Mini Bus.
  • 1 ασθενοφόρο.
  • 14 μηχανήματα Μηχανικού.
  • 4 Επικαθήμενα Οχήματα.
  • 12 Αρματοφορείς.
  • 52 λέμβοι.
  • 6 οχήματα μεταφοράς ζευγμάτων γεφυρών και 6 λέμβοι τύπου LCB.

Έχει υλοποιηθεί η τοποθέτηση γέφυρας Bailey στα Καλά Νερά Βόλου και η διεξαγωγή αναγνωρίσεων για ετοιμότητα τοποθέτησης στα Στουρναραίικα Τρικάλων και στο Μουζάκι Καρδίτσας από κλιμάκια της Μονάδας Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) του ΓΕΕΘΑ.

Μια φρεγάτα βρίσκεται στον Παγασητικό Κόλπο, ένα αρματαγωγό εν πλω προς την περιοχή του Παγασητικού, ενώ επιχειρούν 5 ελικόπτερα Έρευνας - Διάσωσης και 2 ελικόπτερα CH-47D CHINOΟΚ.

Έχουν διατεθεί 400 κουβέρτες για τους Σοφάδες Καρδίτσας, 400 κουβέρτες για την Ιτέα Καρδίτσας, 170 ράντζα εκστρατείας αλλά και χώροι φιλοξενίας των πληγέντων.

Επιπλέον, βρίσκονται σε ετοιμότητα 3 ελικόπτερα, ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-130, ένα πλοίο ταχείας μεταφοράς του Πολεμικού Ναυτικού για φιλοξενία των απεγκλωβισμένων, 62 λεωφορεία, 15 μικρολεωφορεία, 19 μηχανήματα Μηχανικού, 121 οχήματα γενικής χρήσης, γέφυρες Bailey προς τοποθέτηση, όπου απαιτηθεί, 932 άτομα του Σχεδίου «Ξενοκράτης» στις περιοχές ευθύνης της ΑΣΔΥΣ και της 1ης Στρατιάς, 60 άτομα «Δευκαλίων», 181 άτομα της Δύναμης Συνδρομής Εκτάκτων Αναγκών (ΔΥΣΕΑ) αλλά και κατάλληλοι χώροι φιλοξενίας πλημμυροπαθών πολιτών εντός των Στρατοπέδων της ευρύτερης πληγείσας περιοχής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Vroxi, Kakokairia, Kairos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σημαντικές καταστροφές προκάλεσε η κακοκαιρία σε Ξάνθη και Χαλκιδική

Η έντονη καταιγίδα συνοδεύτηκε από χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανέμους, ενώ η πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει δεκάδες περιστατικά. Υπήρξαν και πτώσεις αντικειμένων από μπαλκόνια σπιτιών που προκάλεσαν καταστροφές σε σταθμευμένα οχήματα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στους εφτά οι αγνοούμενοι έως τώρα λόγω των πλημμυρών στη Θεσσαλία

Μάχη με την πλημμύρα δίνει και σήμερα η Πολιτική Προστασία στη Λάρισα, σε έναν διαρκή αγώνα ενίσχυσης των αναχωμάτων του Πηνειού ποταμού στα όρια της πόλης και απομάκρυνσης του πληθυσμού από περιοχές που βρίσκονται γύρω από το ποτάμι.