ΓΔ: 1400.26 -0.83% Τζίρος: 47.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:27:12 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Fast-Ferries
Φωτο: Fast Ferries

Ανοιχτά της Ραφήνας παραμένει ακινητοποιημένο το Fast Ferries Andros

Πηγές από το λιμενικό σώμα επισήμαναν ότι οι δύτες θα επιχειρήσουν αυτή τη στιγμή να κόψουν την αλυσίδα της άγκυρας προκειμένου το πλοίο να μπορεί να ρυμουλκηθεί στο λιμάνι.

Στο αγκυροβόλιο του λιμανιού της Ραφήνας παραμένει από το πρωί με 734 επιβάτες το «Fast Ferries Andros», το οποίο στην προσπάθεια του να απεμπλέξει την άγκυρα του με άλλο πλοίο, ακινητοποιήθηκε . Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα το πλοίο έχει δεθεί από ρυμουλκά για λόγους ασφαλείας ενώ καταδυτικό συνεργείo κάνει προσπάθεια απεμπλοκής της αλυσίδας από την άγκυρα του άλλου πλοίου που τυλίχθηκε στην προπέλα του «Fast Ferries Andros» προκαλώντας την ακινητοποίησή του.

Πηγές από το λιμενικό σώμα επισήμαναν ότι οι δύτες θα επιχειρήσουν αυτή τη στιγμή να κόψουν την αλυσίδα της άγκυρας προκειμένου το πλοίο να μπορεί να ρυμουλκηθεί στο λιμάνι. Το «Fast Ferries Andros» είναι δεμένο από ρυμουλκά για λόγους ασφαλείας. Το λιμενικό σώμα ανακοίνωσε επίσης ότι στους επιβάτες του πλοίου μεταφέρθηκαν τρόφιμα ενώ θα αποσταλούν και φάρμακα. Το απόγευμα τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία Andros Queen, Θεολόγος Π και Superferry κατέπλευσαν στο λιμάνι του Λαυρίου αντί του λιμανιού της Ραφήνας για λόγους ασφαλείας ενώ οι επιβάτες είχαν ενημερωθεί από τις πλοιοκτήτριες εταιρείες.

Σημειώνεται ότι το πρωί λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών κατά τη διαδικασία απόπλου έμπλεξαν οι άγκυρες τριών επιβατηγών πλοίων. Το Superferry, για να απεμπλακεί άφησε την αριστερή άγκυρα και την καδένα του και εκτέλεσε το προγραμματισμένο δρομολόγιό του με 551 επιβάτες για 'Ανδρο, Τήνο, Μύκονο. Στη συνέχεια επιχειρήθηκε η απεμπλοκή των άλλων δύο πλοίων με αποτέλεσμα η αριστερή αλυσίδα της άγκυρας του Αικατερίνη Π να τυλιχτεί στην προπέλα του Fast Ferries Andros. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας απεμπλοκής έγινε επακούμβηση των δύο πλοίων χωρίς να αναφερθεί κάποιο πρόβλημα.

Το Αικατερίνη Π αφού απώλεσε τη μία άγκυρα για να μπορέσει να απεγκλωβιστεί απέπλευσε κανονικά για το λιμάνι του Λαυρίου αποβιβάζοντας τους 391 επιβάτες, 41 οχήματα 3 φορτηγά, 2 λεωφορεία και 3 δίκυκλα. Το πλοίο θα επιθεωρηθεί από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, για διαπίστωση τυχόν βλάβης, ενώ οι επιβάτες του προωθήθηκαν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Politico για Τέμπη: Η Εισαγγελία της ΕΕ ζήτησε παραπομπή δύο Ελλήνων υπουργών

Τι αναφέρει δημοσίευμα του αμερικανικού περιοδικού, σχετικά με την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία του περυσινού χειμώνα, η οποία συζητείται στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.