ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Nephele Nomikou / SOOC

Στους 14 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών στην πλημμυρισμένη Θεσσαλία

Οι σοροί μιας μητέρας και του γιου της βρέθηκαν στη Μεταμόρφωση της Καρδίτσας και έτσι ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel αυξήθηκε.

Τραγική κατάληξη είχε ο εντοπισμός ακόμα δύο αγνοουμένων ανθρώπων στη Θεσσαλία, καθώς οι σοροί μιας μητέρας και του γιου της στη Μεταμόρφωση της Καρδίτσας και έτσι ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel ανέρχεται στους 14. Δυστυχώς, ο απολογισμός των θυμάτων της κακοκαιρίας ανεβαίνει, καθώς η 85χρονη μητέρα και ο 65χρονος γιος της αγνοούνταν από χθες στη Μεταμόρφωση της Καρδίτσας και μάλιστα είχαν καταγραφεί στην επίσημη λίστα των αγνοούμενων από τις πλημμύρες.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα (10.9.2023) εντοπίστηκε ένας 56χρονος που αγνοείτο από χθες ανάμεσα στους οικισμούς Άγιο Δημήτριο και Πέτρινο. Η σορός του άνδρα εντοπίστηκε από drone των Αρχών που κάνουν επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στις πληγείσες περιοχές.

Αυτό σημαίνει πως ο αριθμός των αγνοουμένων τώρα ανέρχεται στους 3, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Από τις 5 Σεπτεμβρίου αγνοείται ένας 42χρονος στην Αγία Αικατερίνη Βόλου και από τις 7 του μήνα αγνοούνται δύο Αυστριακοί (πιθανόν ζευγάρι, αγνώστου ηλικίας) στα Ποτιστικά Πηλίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Volos-Plhmmyres
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραμένουν τα προβλήματα στο Βόλο - Συνεχείς απεγκλωβισμοί στο Πήλιο

Τα στρατιωτικά ελικόπτερα έχουν ήδη μεταφέρει άτομα που χρήζουν περίθαλψης στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο του Βόλου, αλλά για κανέναν νοσηλευόμενο δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υγείας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλες ζημιές στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλίας από τις πλημμύρες

Σε περιοχές της Ημαθίας και της Αρκαδίας μεταφέρονται τα νεκρά ζώα από την περιοχή της Θεσσαλίας όπου και θα αποτεφρωθούν σε ειδικούς κλίβανους, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων απεγκλωβίστηκαν 2.029 πολίτες

Σε ετοιμότητα μιας ώρας βρίσκονται ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-130, 2 ελικόπτερα UH-1H, 2 ελικόπτερα CH-47D CHINOOK ενώ σε ετοιμότητα τεσσάρων ωρών βρίσκεται ένα Πλοίο Ταχείας Μεταφοράς του Πολεμικού Ναυτικού για φιλοξενία των απεγκλωβισμένων.