ΓΔ: 1280.11 0.39% Τζίρος: 65.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Blue-Horizon-Attica-Group
Φωτο: Attica Group

Συνεχίζονται οι απολογίες των μελών του πληρώματος του Blue Horizon

Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων προέκυψαν νέα στοιχεία που περιελήφθησαν στη δικογραφία. Επίσης, πριν από την έναρξη των απολογιών τους, κατατέθηκαν τα σχετικά υπομνήματα.

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί στην εισαγγελία Πειραιά οι απολογίες των τριών από τα τέσσερα μέλη του πληρώματος για τον θάνατο του 36χρονου επιβάτη Αντώνη Καργιώτη. Το ένα μέλος του πληρώματος που είναι ο υπεύθυνος καταστρώματος, ο υποπλοίαρχος, νοσηλεύεται με ισχαιμικό επεισόδιο στο νοσοκομείο και θα μεταβεί εκεί η ανακρίτρια προκειμένου να λάβει την απολογία του. Κατηγορούμενοι είναι ο πλοίαρχος, ο υποπλοίαρχος, ο ύπαρχος και ο λοστρόμος του πλοίου

Υπενθυμίζεται ότι ο 36χρονος, στην προσπάθειά του να μπει στο πλοίο της γραμμής για το Ηράκλειο της Κρήτης, απωθήθηκε από τα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon με αποτέλεσμα την πτώση του στη θάλασσα και τον θάνατό του. Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων προέκυψαν νέα στοιχεία που περιελήφθησαν στη δικογραφία. Επίσης, πριν από την έναρξη των απολογιών τους, κατατέθηκαν τα σχετικά υπομνήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πλοίαρχος φέρεται να υποστηρίζει ότι έπραξε τα δέοντα σύμφωνα με τους κανονισμούς όταν ενημερώθηκε ότι υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα και ενημέρωσε δύο φορές το Ενιαίο Κέντρο του λιμενικού σώματος. Σημειώνεται ότι στην Εισαγγελία έχει παραδοθεί και το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που είχε διατάξει ο υπουργός Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης για τη διερεύνηση των ευθυνών του προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά αναφορικά με το τραγικό περιστατικό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις 8 Ιανουαρίου η πρώτη δίκη για την υπόθεση της 12χρονης του Κολωνού

Για την 12χρονη και όσα συνέβαιναν σε βάρος της βρίσκεται σε εξέλιξη ανάκριση για δεύτερη δικογραφία που σχηματίστηκε ώστε να μην τεθούν ζητήματα συμπλήρωσης του ανώτατου ορίου προφυλάκισης των 18 μηνών των εμπλεκόμενων της βασικής υπόθεσης.
Blue-Horizon-Attica-Group
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αύριο θα απολογηθούν οι κατηγορούμενοι του πληρώματος του Blue Horizon

Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης τους προέκυψαν νέα στοιχεία που περιελήφθησαν στη δικογραφία. Σήμερα στην εισαγγελία οδηγήθηκαν οι τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες καθώς ο ένας από αυτούς είναι στο νοσοκομείο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προφυλακίστηκαν και οι 105 κατηγορούμενοι για τη Νέα Φιλαδέλφεια

Συνολικά 102 Κροάτες, δύο Έλληνες και ένας κατηγορούμενος Αλβανικής καταγωγής οδηγήθηκαν προσωρινά στη φυλακή για τα επεισόδια της Δευτέρας, που οδήγησαν στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απολογούνται σήμερα άλλοι 35 κατηγορούμενοι για τη Νέα Φιλαδέλφεια

Είναι οι τελευταίοι κατηγορούμενοι που θα απολογηθούν για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή και τα βίαια επεισόδια, που έλαβαν χώρα την περασμένη Δευτέρα έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ.