ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Παράνομη η απεργία στο Μετρό, δύσκολο να υπάρξουν δρομολόγια σήμερα

Το Σωματείο Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ ενημερώνει πως προχωρά σε αναστολή της σημερινής 24ωρης απεργίας μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου.

Παράνομη έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο την απεργία που προκήρυξαν τα 2 σωματεία εργαζομένων στο Μετρό (Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ και το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό, ωστόσο σύμφωνα με ενημέρωση της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ τα χρονικά περιθώρια λειτουργίας για σήμερα των δικτύων του Μετρό ( Ηλεκτρικός και Γραμμές 2&3) είναι περιορισμένα.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ ενημερώνει πως προχωρά σε αναστολή της σημερινής 24ωρης απεργίας τονίζοντας: «Αφού η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ προσέφυγε χθες στη δικαιοσύνη κατά της απεργίας μας χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, αναγκάστηκε να προσφύγει εκ νέου σήμερα με νέα αγωγή.Έτσι μετά την απόφαση του δικαστηρίου που εκδίκασε την σημερινή νέα αγωγή και μας επιδόθηκε τώρα σας ενημερώνουμε ότι η 24ωρη απεργία για σήμερα Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου αναστέλλεται».

Πάντως αν και οι εργαζόμενοι ανέστειλαν την 24ωρη απεργία τους είναι αρκετά δύσκολο τα δρομολόγια να ξεκινήσουν άμεσα, καθώς απαιτείται χρόνος για να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στη θέση τους.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν πηγές της ΣΤΑΣΥ για να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα δίκτυα των 3 γραμμών του Μετρό (Ηλεκτρικός και Γραμμές 2&3) , απαιτείται ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων διαφορετικών ειδικοτήτων, που σημαίνει ότι είναι δύσκολο να τεθούν σε λειτουργία οι συρμοί.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησαν οι απολογίες των υπολοίπων κατηγορουμένων για τη δολοφονία Λυγγερίδη

Από τους 31 που βρέθηκαν ενώπιον των δικαστικών λειτουργών, οι επτά κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Ανάμεσα τους και δύο από τους θεωρούμενους, στη δικογραφία, ως μέλη της ηγετικής ομάδας της οργάνωσης στους οποίους αποδίδεται ηθική αυτουργία στη δολοφονία.
Dikastiria
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγκληματική οργάνωση οπαδών: Έχουν απολογηθεί περίπου 15 κατηγορούμενοι

Ανακριτές και Εισαγγελείς έχουν ήδη αποφανθεί σύμφωνα με πληροφορίες για την προφυλάκιση δύο κατηγορουμένων ο ένας εκ των οποίων στη δικογραφία αναφέρεται με το προσωνύμιο «Κοκός» και είναι 31 ετών, ενώ ο άλλος είναι 26 χρόνων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

Την Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, υπό την πρόεδρό της Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα και με τη συμμετοχή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη, την απασχόλησε το ερώτημα της οριστικής παύσης δικαστών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον ανακριτή απολογείται σήμερα ο Κ. Φλώρος, διώκεται για κακούργημα

Ο κατηγορούμενος που παραμένει κρατούμενος το βράδυ της Τετάρτης μετά την προθεσμία που έλαβε από τον Ανακριτή, καλείται να απολογηθεί για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του.