ΓΔ: 1280.11 0.39% Τζίρος: 65.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ

ose
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προβλήματα σε δρομολόγια Hellenic Train και μετρό λόγω κακοκαιρίας

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ οι επιβάτες του μετρό προς Αεροδρόμιο μετεπιβιβάζονται στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας του προαστιακού. Καθυστερήσεις και ακυρώσεις αμαξοστοιχιών σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Hellenic Train.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς η Γραμμή 4 του Μετρό θα αλλάξει το κυκλοφοριακό στην Αθήνα

Η Γραμμή αυτή θα συνδέει το Άλσος Βείκου στο Γαλάτσι με το Γουδή περνώντας μέσα από τις πιο πυκνοκατοικημένες συνοικίες της Αθήνας όπως η Κυψέλη, τα Εξάρχεια και το Κολωνάκι και θα εξυπηρετεί καθημερινά χιλιάδες πολίτες.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελληνικό Μετρό: Πώς τρέχουν έως σήμερα τα έργα σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Η Ελληνικό Μετρό, όπως μετονομάστηκε πρόσφατα η Αττικό Μετρό, έχει ανοίξει σημαντικά τον βηματισμό της στα έργα στο πρώτο πεντάμηνο του 2023. Άντλησε νέα κεφάλαια 172,5 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι Ισπανοί της CAF ήρθαν στην Ελλάδα, ίδρυσαν θυγατρική στο Μαρκόπουλο

Στην σύσταση της εταιρείας CAF Greece προχώρησε ο ισπανικός κολοσσός που έχει παρουσία σε όλο τον κόσμο και ειδικεύεται, μεταξύ άλλων, στην κατασκευή βαγονιών και σιδηροδρομικών γραμμών.
Andiopoulos, Dimand
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Dimand: Έχουμε υπομονετικούς μετόχους, θα μας κρίνουν σε ορίζοντα 4ετίας

Η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων αναζητεί επενδυτικές ευκαιρίες στους 14 σταθμούς της γραμμής 4 του Μετρό για τα επόμενα 10 χρόνια. Απόδοση άνω του 20% από το project Skyline. Τι προβλέπει η στρατηγική για οικιστικές αναπλάσεις.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αττικό Μετρό: Τέσσερις προσφορές κατατέθηκαν για την επέκταση προς Ίλιον

Στις 9 Μαΐου θα γίνει η αποσφράγιση των προσφορών από όπου θα προκύψει και ο ανάδοχος για το μεγάλο έργο των 550 εκατ. ευρώ. Η επέκταση του Μετρό στο Ίλιον είναι σήμερα η μοναδική υπό δημοπράτηση εργολαβία.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινά ο "μετροπόντικας" στη γραμμή 4 του μετρό τις επόμενες μέρες

Πηγή του υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σημειώνει πως εντός του Μαΐου θα ολοκληρωθεί η α' φάση του διαγωνισμού για την επέκταση της Γραμμής 2 προς Ίλιον, ενώ η β΄ φάση θα ξεκινήσει το φθινόπωρο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μετρό: Οι 15 σύγχρονοι σταθμοί και οι καινοτομίες που φέρνει η Γραμμή 4

Η νέα Γραμμή, στην πρώτη φάση της ανάπτυξής της, που θα συνδέει το ‘Αλσος Βεΐκου με το Γουδή, και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2029, θα αποτελείται από 15 σύγχρονους σταθμούς και σιδηρόδρομο διπλής τροχιάς, μήκους 12,8 χιλιομέτρων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ετοιμάζονται να ανάψουν οι μηχανές του μετροπόντικα για τη Γραμμή 4

Προχωράει η συναρμολόγηση του πρώτου από τους δυο μετροπόντικες που σε λίγες εβδομάδες θα πραγματοποιήσουν τη διάνοιξη της νέας γραμμής του Μετρό που πρόκειται να αλλάξει τον συγκοινωνιακό χάρτη της πρωτεύουσας.