ΓΔ: 1446.92 -0.17% Τζίρος: 79.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Θεσσαλία: Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις για την επερχόμενη κακοκαιρία

Σε συντονισμό με την Πολιτική Προστασία, οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες για να συνδράμουν στην αντιμετώπιση του επερχόμενου κύματος κακοκαιρίας στην Θεσσαλία.

Σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του επερχόμενου κύματος κακοκαιρίας στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας και σε πλήρη συντονισμό με την Πολιτική Προστασία, βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις. Παράλληλα, συνεχίζουν να συνδράμουν στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, διαθέτοντας προσωπικό και μέσα.

Αναλυτικότερα, συνδράμουν με 770 άτομα προσωπικό, εκ των οποίων 361 άτομα των τμημάτων «Ξενοκράτης» στην Θεσσαλία που βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα επέμβασης εντός στρατοπέδων, 170 άτομα ως χειριστές των διατιθέμενων μέσων, 29 άτομα του Ειδικού Λόχου Αντιμετώπισης Πυρηνικής-Βιολογικής- Χημικής Άμυνας σε 5 ομάδες -οι τρεις στη Λάρισα και από μία σε Τρίκαλα και Βελεστίνο- 19 πτυχιούχοι Πολιτικοί Μηχανικοί, ένας αξιωματικός Υγειονομικού-Κτηνιατρικού, 70 άτομα της Ζ' ΜΑΚ στη Λάρισα και 120 άτομα σε δύο λόχους της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στο Βόλο.

Από χερσαία μέσα διατίθενται επτά Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού, έντεκα οχήματα γενικής χρήσης, τρία ειδικά οχήματα με εξοπλισμό απολύμανσης, τρεις προωθητές γαιών, 17 φορτωτές γαιών, ένας ισοπεδωτής γαιών, δύο εκσκαφείς τάφρων, τρεις φορτωτές/εκσκαφείς τάφρων, 21 ανατρεπόμενα οχήματα, 16 ρυμουλκά οχήματα, τέσσερις φορτωτές μικρού μεγέθους, δύο γέφυρες Bailey σε Καλά Νερά Μαγνησίας και Στουρναραίικα Τρικάλων, δύο γεννήτριες, 46 λέμβοι, επτά λεωφορεία, ένα όχημα περισυλλογής (Leo Standard), τρεις αρματοφορείς, ένα μηχάνημα εξυγίανσης ύδατος καθώς και τέσσερις φωτιστικοί πύργοι. 

Από ιπτάμενα μέσα διατίθενται έξι ελικόπτερα Huey, ένα Chinook στην 110 Πτέρυγα Μάχης, ένα Super Puma στην 111 Πτέρυγα Μάχης και ένα ΑΒ-205 στην 111 Πτέρυγα Μάχης. Από μέσα του Πολεμικού Ναυτικού, στο λιμάνι του Βόλου βρίσκεται ένα αρματαγωγό.

Επιπλέον, σε ετοιμότητα διάθεσης έχουν τεθεί τα Κέντρα Αναπλήρωσης Απωλειών Υγείας (ΚΑΑΥ) Πλαταμώνα, Μαλακίου, Λεπτοκαρυάς και το Κέντρο Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας (ΚΕΔΑ) Σκοτίνας για φιλοξενία πληγέντων.

Το σύνολο του διατιθέμενου προσωπικού πρόκειται να αναπτυχθεί περαιτέρω ως απαιτηθεί και σύμφωνα με τις κατευθύνσεις και τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Σε ετοιμότητα βρίσκονται 673 άτομα και 14 λέμβοι. 

Αναλυτικότερα: 603 άτομα των τμημάτων «Ξενοκράτης» σε άμεση ετοιμότητα επέμβασης εντός στρατοπέδων (384 άτομα στην Αττικοβοιωτία και 219 άτομα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης) καθώς και 70 άτομα της Ζ' ΜΑΚ με 14 λέμβους.

Επιπρόσθετα, σε ετοιμότητα από χερσαία μέσα βρίσκονται: 61 Οχήματα γενικής χρήσης, 3 Προωθητές γαιών, 5 Φορτωτές γαιών, 4 Ισοπεδωτές γαιών, 4 Εκσκαφείς τάφρων, 5 Ανατρεπόμενα Οχήματα, 4 Ρυμουλκά Οχήματα, 4 Φορτωτές μικρού μεγέθους, 11 Γεννήτριες, 14 Λεωφορεία, 2 Οχήματα Περισυλλογής, 6 Πυροσβεστικά, 4 Υδροφόρα Οχήματα, 4 Οχήματα Μεταφοράς Λυμάτων, 2 Συγκροτήματα Άντλησης και 10 Οχήματα Υγειονομικού. Ακόμη, από ιπτάμενα μέσα σε ετοιμότητα βρίσκονται ένα ελικόπτερο Chinook, ένα ελικόπτερο Super Puma, ενώ από μέσα του Πολεμικού Ναυτικού, μια φρεγάτα στην Κάρυστο και ένα Πλοίο Ταχείας Μεταφοράς στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός στον κρατικό μηχανισμό εν όψει της κακοκαιρίας Elias

Σε επιφυλακή Πυροσβεστική και Ένοπλες Δυνάμεις καθώς η Θεσσαλία κινδυνεύει να πληγεί από νέο κύμα κακοκαιρίας. Ήδη βρίσκονται στην περιοχή και επιχειρούν 650 πυροσβέστες και 140 οχήματα ενώ θα ενισχυθούν σύντομα οι δυνάμεις.
pyrkagia-fwtia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολύ υψηλός σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς για επτά περιφέρειες της χώρας

H Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.
Kairos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τοπικές νεφώσεις με κάποιες βροχές αλλά και συνέχιση της έντονης ζεστής

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 30 έως 38 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά του νομού θα διατηρηθεί 2-3 βαθμούς χαμηλότερα.