ΓΔ: 2488.15 -0.95% Τζίρος: 89.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:14:34
Βροχή σε ομπρέλα
Φώτο: Shutterstock

Αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα καταιγίδων

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και νότια. Πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ανατολικά ηπειρωτικά και στην Κρήτη. Βορειοδυτικοί άνεμοι έως 5 μποφόρ στο Ιόνιο και έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρα θα αυξηθούν. Τοπικές βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα Επτάνησα, στα δυτικά ηπειρωτικά, στην Κεντρική Στερεά και στην Πελοπόννησο. Πιθανή είναι η εκδήλωση πρόσκαιρων όμβρων στα ανατολικά ηπειρωτικά και στην Κρήτη. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικούς όμβρους μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 26-27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28-29 βαθμούς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 25 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 14 έως 28-29, στην Ήπειρο από 16 έως 28 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 14 έως 28, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 26-28 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 28 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 17 έως 27-28 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις που στα ηπειρωτικά δε θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα φτάνουν τα 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τα 6 μποφόρ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

θερινός ουρανός ηλιοβασίλεμα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Αίθριος με θερμοκρασία έως 36 βαθμούς Κελσίου και ισχυροί βοριάδες

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με τη θερμοκρασία να φτάνει τοπικά τους 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ πρόσκαιροι όμβροι θα εκδηλωθούν σε Εύβοια, Σποράδες, Χαλκιδική και ανατολική Μακεδονία.
Καύσωνας καλοκαίρι ήλιος
ΔΙΕΘΝΗ

Προειδοποίηση για επερχόμενο κύμα καύσωνα στη Νότια Κορέα

Η KMA εξέδωσε για πρώτη φορά, μετά την αναμόρφωση του συστήματος προειδοποιήσεων, έκτακτο δελτίο καύσωνα για τη νοτιοανατολική Νότια Κορέα, με θερμοκρασίες άνω των 38°C σε Γκιονγκσάν και Ποχάνγκ λόγω κλιματικής αλλαγής.
Θερμόμετρο με ήλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Παρατείνεται ο καύσωνας στις δυτικές περιοχές της χώρας

Καύσωνας με θερμοκρασίες έως 40°C πλήττει τη δυτική Γαλλία, με σχέδιο έκτακτης ανάγκης για ευάλωτους και φόβους ισχυρών καταιγίδων. Υπό έλεγχο βρίσκονται μεγάλες πυρκαγιές σε Ιντρ και Ανατολικά Πυρηναία.