ΓΔ: 1452.28 0.44% Τζίρος: 85.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Nick Paleologos / SOOC

Δωρεά 10 εκ. ευρώ για τις καταστροφές στη Θεσσαλία από την Helleniq Energy

Μέρος των δράσεων θα αποτελεί και η αποκατάσταση βασικών οδικών αξόνων που έχουν υποστεί καταστροφές, ώστε να διασφαλιστεί η μετακίνηση των κατοίκων.

Την υλοποίηση προγράμματος δράσεων ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, που θα συμβάλλουν στην ανάκαμψη της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας στη Θεσσαλία ενέκρινε το ΔΣ της HELLENiQ ENERGY.

Όπως ανακοινώθηκε, το πρόγραμμα θα συμπεριλάβει έργα που αφορούν σε υποδομές ευρείας χρήσης για την ταχύτερη ανασυγκρότηση των περιοχών, αλλά και σε ενέργειες στήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων ενόψει της χειμερινής περιόδου. Μια βασική ενέργεια θα είναι και η συνδρομή στην mη ομαλή διακίνηση προϊόντων και υπηρεσιών, αλλά και η ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Το συνολικό πρόγραμμα δράσεων θα εξειδικευτεί μετά από συνεργασία με την Πολιτεία, τα συναρμόδια υπουργεία και τις τοπικές Αρχές και φορείς, ώστε να μεγιστοποιηθεί και η αποτελεσματικότητά του. Οι δράσεις θα υλοποιηθούν απ' ευθείας από την HELLENiQ ENERGY, ενώ κάποιες πρωτοβουλίες θα υλοποιηθούν σε συνεργασία και με άλλα μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης: «Η HELLENiQ ENERGY έσπευσε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των πληγέντων στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας και, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, διένειμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ακόμη και μέσα από το δίκτυο των πρατηρίων της. Ανάλογες κινήσεις στήριξης της κοινωνίας είχε αναλάβει η HELLENiQ ENERGY και στο πρόσφατο παρελθόν. Τόσο κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, για τη θωράκιση του ΕΣΥ και την αγορά κρίσιμου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, όσο και στις μεγάλες πυρκαγιές το 2021 και το 2023 με την υλοποίηση μεγάλων αντιδιαβρωτικών έργων, ενώ άμεση ήταν η συνδρομή της Εταιρίας μετά την πρωτόγνωρη πλημμύρα στη Μάνδρα το 2017, αλλά και την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής το 2018».

Σε δήλωσή του, ο διευθύνων σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY Ανδρέας Σιάμισιης, επισήμανε: «Σαν εταιρία, η HELLENiQ ENERGY βρίσκεται διαχρονικά δίπλα στην κοινωνία. Είναι δεδομένο σε τόσο κρίσιμες στιγμές, ότι απαιτείται συνεργασία από όλους. Στις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει η Θεσσαλία, η βοήθεια που θα προσφέρουμε μέσα από διάφορες ενέργειες άμεσης ενίσχυσης αλλά και αποκατάστασης των υποδομών, θα συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έριξαν τα ΕΛΠΕ το πετρέλαιο θέρμανσης σε 1,33 ευρώ με νέες εκπτώσεις

Άρχισε σήμερα, η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, με την τιμή του τις τελευταίες ημέρες να παρουσιάζει έντονες διακυμάνσεις, και να διαμορφώνεται σε χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχικές εκτιμήσεις.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τελευταίες ημέρες για την υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου

Σύμφωνα με τα δεδομένα που είναι διαθέσιμα, δεν αναμένονται ιδιαίτερες μεταβολές των βάσεων εισαγωγής στο 1ο, το 3ο και το 4ο Επιστημονικό Πεδίο, των Ανθρωπιστικών Σπουδών, των Σπουδών Υγείας, Οικονομίας και Πληροφορικής, αντίστοιχα.
kairos, kalokairi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λίγες νεφώσεις με συνθήκες καύσωνα να επικρατούν σε όλη τη χώρα

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 30 έως 38-39 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά του νομού θα διατηρηθεί 3-4 βαθμούς χαμηλότερα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολύ υψηλός αύριο ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε 5 περιφέρειες της χώρας

Σε εφαρμογή παραμένει το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 70χρονου για κλοπές με «λεία» 50.000 ευρώ στην Κατερίνη

Σε βάρος του εκκρεμούσε επιπλέον απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 11 μηνών για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προστέθηκαν 53 νέες ψηφιακές υπηρεσίες στο gov.gr τον Ιούνιο του 2024

Τα 5 δημοφιλέστερα θέματα για τα οποία ρωτούν οι πολίτες τον ψηφιακό βοηθό είναι: έκδοση νέας ταυτότητας, υπεύθυνη δήλωση, κοινωνικός τουρισμός, άυλη συνταγογράφηση και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.