ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Δίδεται σε κυκλοφορία για τα βαρέα οχήματα η Γέφυρα Σερβίων

Τα βαρέα οχήματα θα πρέπει να διασχίζουν την γέφυρα με ταχύτητα όχι μεγαλύτερη των 40 χλμ και η μεταξύ τους απόσταση θα είναι τα 100 μ.

Τις επόμενες ημέρες «ανοίγει» και για τα βαρέα οχήματα, η κυκλοφορία στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ενίσχυσης προβόλου στον οποίο εντοπίστηκαν προβλήματα. Τα τεχνικά συνεργεία πραγματοποίησαν δοκιμαστικές φορτίσεις, προκειμένου να επαληθευθούν τα αποτελέσματα της τοπικής ενίσχυσης αλλά και η συμπεριφορά τους υπό φορτίο των συγκεκριμένων σημείων της γέφυρας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Γέφυρα Σερβίων θα έχει ορισμένους περιορισμούς, όπως, τα βαρέα οχήματα θα διασχίζουν την γέφυρα με ταχύτητα όχι μεγαλύτερη των 40 χλμ και η μεταξύ τους απόσταση θα είναι τα 100 μ. Επίσης έχει εγκατασταθεί ειδικός εξοπλισμός, όπου καθ’όλη την διάρκεια του 24ωρου θα καταγράφει την συμπεριφορά της γέφυρας σε συνθήκες κανονικής κυκλοφορίας.

Η γέφυρα των Σερβίων είναι η δεύτερη μεγαλύτερη γέφυρα της χώρας μετά από αυτή του Ρίου και κατασκευάστηκε το 1975 όταν η ΔΕΗ κατασκεύασε το φράγμα του Πολυφύτου, δημιουργώντας μια από τις μεγαλύτερες τεχνητές λίμνες της Ελλάδας. Να υπενθυμίσουμε ότι τις 17 Μαρτίου 2023 για λόγους ασφαλείας, είχε απαγορευτεί η διέλευση παντός οχήματος από την γέφυρα, προκειμένου να πραγματοποιηθούν επείγουσες εργασίες αποκατάστασης στους προβόλους της και ενίσχυσης τους με νέους χαλύβδινους τένοντες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Προειδοποίηση προς τους οδηγούς λόγω της χιονόπτωσης

Οι οδηγοί, θα πρέπει μέχρι και την Τετάρτη το απόγευμα να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ενώ αν κινηθούν προς τα Ανώγεια τα οχήματα θα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων στην Αττική

Επιπλέον τα ΙΧ οχήματα και τα λοιπά όλων των κατηγοριών οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου.