ΓΔ: 1413.26 -0.42% Τζίρος: 105.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Κ. Κυρανάκης: Ξεκινά αύριο η νέα ψηφιακή πλατφόρμα στο Κτηματολόγιο

Πρακτικά μέσω της νέας πλατφόρμας από αύριο Δευτέρα οι δικαστικοί επιμελητές θα έχουν την δυνατότητα να διεκπεραιώσουν τις εργασίες τους εξ αποστάσεως και ηλεκτρονικά.

«Τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου ξεκινά τη λειτουργία της η νέα ψηφιακή πλατφόρμα ηλεκτρονικών επιδόσεων για δικαστικούς επιμελητές στο Κτηματολόγιο, μέσω του ktimatologio.gov.gr. Πρόκειται για ακόμη μια ψηφιακή υπηρεσία που στοχεύει στη διευκόλυνση των συναλλαγών, ελαχιστοποιώντας τον χρόνο διεκπεραίωσης και αφαιρώντας μια ακόμη ‘ουρά'», δηλώνει στο ΑΠΕ ΜΠΕ, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης. Πρακτικά, από αύριο Δευτέρα οι δικαστικοί επιμελητές θα έχουν την δυνατότητα να διεκπεραιώσουν τις εργασίες τους εξ αποστάσεως και ηλεκτρονικά. Να σημειώσουμε ότι η χρήση της νέας πλατφόρμας είναι πιλοτική μέχρι την 1-1-2024, την καινούργια χρονιά οπότε θα γίνει υποχρεωτική.

Στο μεταξύ, όπως τονίζει ο κ. Κυρανάκης «η ψηφιακή πλατφόρμα για τον αριθμό προτεραιότητας συνεχίζει να επεκτείνεται, την Τρίτη 17 Οκτωβρίου θα λειτουργεί και στη Θεσσαλονίκη. Ήδη, από τις 28 Αυγούστου που τέθηκε σε λειτουργία έχει δώσει άμεση λύση στα φαινόμενα ουρών έξω από τα Κτηματολογικά Γραφεία και στη ταλαιπωρία των πολιτών».

Υπενθυμίζεται ότι η λήψη αριθμού προτεραιότητας γίνεται ψηφιακά μέσω του gov.gr, δίνοντας τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να προγραμματίσουν την παρουσία τους στο κτηματολογικό γραφείο, καθώς λαμβάνουν στο κινητό τους τηλέφωνο τον αριθμό προτεραιότητας και μπορούν να παρακολουθούν οποιαδήποτε στιγμή μέσω της πλατφόρμας την εξέλιξη της αναμονής.

Οι πολίτες μπορούν να εκδώσουν έως 4 αριθμούς ανά ημέρα, ενώ χρειάζεται να συμπληρώσουν τους προσωπικούς τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet (αφού πρώτα εγγραφούν στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ), ώστε να επιβεβαιώσουν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου. Η έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας έγινε αρχικά στην Αθήνα, ενώ ακολούθησε ο Πειραιάς και έπειτα η Ανατολική Αττική.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα μαγνητική πύλη τέθηκε σε λειτουργία στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Ο νέος εξοπλισμός τοποθετήθηκε και λειτουργεί από σήμερα το πρωί στην πλαϊνή είσοδο του μεγάρου (δίπλα από το υπαίθριο πάρκινγκ των δικηγόρων), απ' όπου εισέρχονται κατά κανόνα οι δικηγόροι.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μερική αναστολή από 26 Φεβρουαρίου στην αποχή των δικηγόρων

Αύριο επειδή ψηφίζεται στην Βουλή ο Ποινικός Κώδικας και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας έχει αποφασιστεί καθολική αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους, οπότε τα δικαστήρια να είναι κλειστά.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη για Μάτι: Εισήγηση για ενοχή για 9 και απαλλαγή για 12 ο εισαγγελέας

Με τον εισαγγελέα να εισηγείται να κριθούν ένοχοι εννέα κατηγορούμενοι για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι και να απαλλαγούν 12, έκλεισε η αυλαία της διήμερης αγόρευσης του ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.