ΓΔ: 2277.6 -1.15% Τζίρος: 709.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Κτίριο ΟΑΣΘ Θεσσαλονίκης
Το κεντρικό κτίριο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης με σημαίες στο προσκήνιο.

Με απινιδωτές εξοπλίζει σταθμαρχεία και αμαξοστάσια ο ΟΑΣΘ

Συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν μεταξύ άλλων στα αμαξοστάσια Σταυρούπολης και Φοίνικα, στα σταθμαρχεία του υπεραστικού σταθμού ΚΤΕΛ «Μακεδονία», του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού, της Πλατείας Ελευθερίας και του Α.Σ. ΙΚΕΑ.

Με απινιδωτές εξοπλίζει τα τέσσερα μεγαλύτερα σταθμαρχεία του, τα δύο αμαξοστάσιά του, αλλά και τα γραφεία του, ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).

«Προχωρήσαμε στην προμήθεια και εγκατάσταση απινιδωτών σε κρίσιμες εγκαταστάσεις, όπου καθημερινά συναθροίζονται εργαζόμενοι, επιβάτες και γενικότερα πολίτες» σημείωσε ο διευθυντής Διοίκησης Οργανισμού, Δημήτρης Παπαγιάννης, εξηγώντας ότι οι απινιδωτές τοποθετήθηκαν στα αμαξοστάσια Σταυρούπολης και Φοίνικα, στα σταθμαρχεία του υπεραστικού σταθμού ΚΤΕΛ «Μακεδονία», του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού, της Πλατείας Ελευθερίας και του Α.Σ. ΙΚΕΑ, καθώς και στα γραφεία του Οργανισμού, στην Αλεξάνδρου Παπαναστασίου.

«Σκοπεύουμε να προχωρήσουμε σε εκπαίδευση των εργαζομένων του ΟΑΣΘ για τη χρήση των απινιδωτών, οι οποίοι, σε κάθε περίπτωση, είναι απολύτως εύχρηστοι. Συγκεκριμένα, πολύ εύκολα μπορεί να χρησιμοποιήσει τους απινιδωτές ακόμα και κάποιος που δεν έχει καταρτιστεί, καθώς πρόκειται για μηχανήματα με απλές φωνητικές οδηγίες χρήσης, που γίνονται αντιληπτές από όλους» τονίζει ο κ. Παπαγιάννης.

Οι απινιδωτές που προμηθεύτηκε ο ΟΑΣΘ είναι φορητοί, δουλεύουν με μπαταρία, είναι απλοί στη χρήση, διαθέτουν φωνητικές και οπτικές οδηγίες χρήσης, καθώς και οδηγίες για την εκτέλεση καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης στην ελληνική γλώσσα, και είναι συμβατοί με τις σχετικές ευρωπαϊκές οδηγίες. «Ελπίζουμε ότι οι απινιδωτές θα χρησιμοποιηθούν μόνον για λόγους κατάρτισης και ότι θα παραμείνουν αχρείαστοι και για το προσωπικό του Οργανισμού, και για τους επιβάτες, αλλά και για οποιονδήποτε», καταλήγει ο διευθυντής διοίκησης ΟΑΣΘ, Δημήτρης Παπαγιάννης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Τροποποιήσεις σε λεωφορεία-Μετρό λόγω κινητοποιήσεων για Τέμπη

Χωρίς λεωφορεία μένει σήμερα για ώρες η Θεσσαλονίκη λόγω στάσεων εργασίας του ΟΑΣΘ για την επέτειο των Τεμπών, ενώ έξι σταθμοί του μετρό κλείνουν προσωρινά από τις 10 π.μ. με εντολή της αστυνομίας.
λεωφορεία ΟΑΣΘ Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ Θεσσαλονίκης στις 28/2 για τα Τέμπη

Στάση εργασίας το Σάββατο 28/2 από τους εργαζομένους του ΟΑΣΘ με αφορμή τα Τέμπη, συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία του ΕΚΘ. Κανονικά θα κινούνται τα ειδικά ΑΜΕΑ λεωφορεία και η γραμμή Ν1. Κάλεσμα σε συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου.
λεωφορεία ΟΑΣΘ Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αλλαγές ΟΑΣΘ λόγω συγκεντρώσεων για Τέμπη

Έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα ισχύουν το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, λόγω συγκεντρώσεων για τα τρία χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη. Απαγορεύεται η κυκλοφορία και η στάθμευση σε κεντρικούς δρόμους.
λεωφορεία ΟΑΣΘ Θεσσαλονίκης
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Θεσσαλονίκη: Χώροι αποσκευών στα λεωφορεία της γραμμής αεροδρομίου

Τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ στη γραμμή Χ1/Ν1 προς το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης απέκτησαν ειδικούς χώρους αποσκευών, διευκολύνοντας επιβάτες και εργαζόμενους. Η αλλαγή μειώνει συνωστισμό και καθυστερήσεις.
λεωφορεία ΟΑΣΘ Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Τα τελευταία δρομολόγια ΟΑΣΘ θα φύγουν στις 10 το βράδυ

Τα τελευταία δρομολόγια των λεωφορείων του ΟΑΣΘ την παραμονή Πρωτοχρονιάς θα ξεκινήσουν στις 10 το βράδυ, εκτός από τη νυχτερινή γραμμή Ν1, της οποίας το πρόγραμμα παραμένει αμετάβλητο.