ΓΔ: 1422.75 -0.14% Τζίρος: 84.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Γάζα, Παλαιστίνη
Φωτο: Shutterstock

Σε δομή φιλοξενίας στην Ελευσίνα οι επαναπατρισθένες Έλληνες της Γάζας

Έντεκα απ' αυτούς μεταφέρθηκαν με τη σημερινή πτήση της Αegean από το Κάιρο της Αιγύπτου στην Αθήνα. Μεταξύ των Ελλήνων που αφίχθησαν συμπεριλαμβάνονται και δύο οικογένειες.

Στη δομή φιλοξενίας της Ελευσίνας πρόκειται να φιλοξενηθούν κάποιοι από τους Έλληνες πολίτες που απεγκλωβίστηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας και επέστρεψαν στην Ελλάδα μετά από συντονισμένες ενέργειες της κυβέρνησης.

Έντεκα απ' αυτούς μεταφέρθηκαν με τη σημερινή πτήση της Αegean από το Κάιρο της Αιγύπτου στην Αθήνα. Μεταξύ των Ελλήνων που αφίχθησαν συμπεριλαμβάνονται και δύο οικογένειες.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, έθεσε τη δομή της Ελευσίνας σε ετοιμότητα ώστε να εξασφαλιστεί η παροχή φιλοξενίας σε όσες και όσους το επιθυμούν. Εκεί πρόκειται να διαμείνουν τέσσερις από τους αφιχθέντες, ενώ οι υπόλοιποι θα φιλοξενηθούν από μέλη της οικογένειάς τους. Στη δομή φιλοξενίας της Ελευσίνας διαμένουν σήμερα οικογένειες Ουκρανών προσφύγων.

Τους 11 Έλληνες πολίτες υποδέχθηκε νωρίτερα σήμερα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο Δημήτρης Ιατρίδης και αντιπροσωπεία του υπουργείου Εξωτερικών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην εξεταστική επιτροπή η δικογραφία για το δυστύχημα των Τεμπών

Τα μέλη της επιτροπής αναμένεται να λάβουν γνώση του περιεχομένου της δικογραφίας από αύριο προκειμένου να αξιολογήσουν τα στοιχεία και να κρίνουν αν και ποιο μέρος αυτών θα περιλάβουν στο υπό σύνταξη πόρισμα τους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διασυνοριακός κόμβος Ελλάδας-Εσθονίας στον τομέα της υγείας

«Ο διασυνοριακός κόμβος που συνδέει τα συστήματα συνταγογράφησης και ιατρικού ιστορικού μεταξύ των δύο χωρών αποτελεί ένα ορόσημο για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας» ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έξι διακρίσεις ERMIS Awards για τις καμπάνιες ΕΟΤ 2022- 2023

Οι βραβεύσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της εκδήλωσης Ermis Awards, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Ένωση Εταιρειών Διαφήμισης & Επικοινωνίας Ελλάδος και θεωρείται ο πιο σημαντικός θεσμός ανάδειξης της δημιουργικότητας στον τομέα της επικοινωνίας στην Ελλάδα.