ΓΔ: 897.55 0.66% Τζίρος: 86.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΚΡΑΣΙ

Απώλειες πάνω του 11% στις εξαγωγές ελληνικού οίνου το 2020

Αναφορικά με τις εξαγωγές των ελληνικών κρασιών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το 2020 καταγράφηκε πτώση 8,01% (23.194 τόνοι/2019 - 21.337 τόνοι/2020), ενώ παράλληλα μείωση παρατηρείται κατά 14,26% και σε σύγκριση με το μέσο όρο 5ετίας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση των ηλεκτρονικών πωλήσεων κρασιού αλλά πτώση σε Ηoreca και τζίρο

Συνολικά στην Ελλάδα, βάσει στοιχείων του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ), σημειώθηκε πέρυσι πτώση πωλήσεων κρασιού στη HORECA κατά 40%, η οποία στις τουριστικές περιοχές έφτασε έως και στο 80%.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξινόμαυρο ή το ...Barolo των φτωχών - Το ελληνικό κρασί με διεθνή απήχηση

Στην πλατφόρμα «The Buyer», ο εξειδικευμένος αρθρογράφος Justin Keay, χαρακτηρίζει το ξινόμαυρο ως την ποικιλία που μπορεί να παίξει τον ρόλο του ...«Χ factor» στην αναγέννηση της ελληνικής βιομηχανίας οίνου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιπλέον μέτρα στήριξης ζητάει ο αμπελουργικός κλάδος

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι τιμές του οίνου σε όλη τη χώρα σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Η μεγαλύτερη μείωση εμφανίζεται στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου η τιμή είναι μειωμένη κατά 50% αλλά και στην Αχαΐα, όπου παρατηρείται πτώση στην τιμή γύρω στο 35%.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θα υπάρξουν αλλαγές στον κλάδο του κρασιού μετά την κρίση του κορονοϊού

Οι οινοποιοί εκφράζουν την ανησυχία τους για το πως θα λειτουργήσει η εστίαση και τα ξενοδοχεία το φετινό καλοκαίρι σημειώνοντας πως έχουν χαθεί τα βασικά σημεία πώλησης των κρασιών τους.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πτώση 80% στις πωλήσεις κρασιού, σε αναστολή η Μαλαματίνα

Κλειστά καταστήματα εστίασης, μειωμένες πωλήσεις στη λιανική, «έμφραγμα» στις εξαγωγές προκαλούν ασφυξία σε επιχειρήσεις και παραγωγούς. Πρώτο «θύμα» η Μαλαματίνα, που ήδη πέρασε σε αναστολή λειτουργίας.