ΚΡΑΣΙ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξινόμαυρο ή το ...Barolo των φτωχών - Το ελληνικό κρασί με διεθνή απήχηση

Στην πλατφόρμα «The Buyer», ο εξειδικευμένος αρθρογράφος Justin Keay, χαρακτηρίζει το ξινόμαυρο ως την ποικιλία που μπορεί να παίξει τον ρόλο του ...«Χ factor» στην αναγέννηση της ελληνικής βιομηχανίας οίνου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιπλέον μέτρα στήριξης ζητάει ο αμπελουργικός κλάδος

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι τιμές του οίνου σε όλη τη χώρα σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Η μεγαλύτερη μείωση εμφανίζεται στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου η τιμή είναι μειωμένη κατά 50% αλλά και στην Αχαΐα, όπου παρατηρείται πτώση στην τιμή γύρω στο 35%.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θα υπάρξουν αλλαγές στον κλάδο του κρασιού μετά την κρίση του κορονοϊού

Οι οινοποιοί εκφράζουν την ανησυχία τους για το πως θα λειτουργήσει η εστίαση και τα ξενοδοχεία το φετινό καλοκαίρι σημειώνοντας πως έχουν χαθεί τα βασικά σημεία πώλησης των κρασιών τους.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πτώση 80% στις πωλήσεις κρασιού, σε αναστολή η Μαλαματίνα

Κλειστά καταστήματα εστίασης, μειωμένες πωλήσεις στη λιανική, «έμφραγμα» στις εξαγωγές προκαλούν ασφυξία σε επιχειρήσεις και παραγωγούς. Πρώτο «θύμα» η Μαλαματίνα, που ήδη πέρασε σε αναστολή λειτουργίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η κλιματική αλλαγή συρρικνώνει τις εκτάσεις των αμπελιών

Αν η μέση παγκόσμια θερμοκρασία ανέβει κατά δύο βαθμούς Κελσίου, οι περιοχές του πλανήτη που σήμερα είναι κατάλληλες για καλλιέργεια αμπελιών, θα συρρικνωθούν πάνω από το μισό (έως 56%), σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανησυχούν οι Έλληνες οινοποιοί για αμερικανικές κυρώσεις στο κρασί

Η πιθανότητα να επιβάλλουν οι ΗΠΑ νέους δασμούς στο ευρωπαϊκό κρασί, προβληματίζει τον Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου, καθώς μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα με την αμερικανική αγορά.