ΓΔ: 1209.34 1.34% Τζίρος: 72.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΚΡΑΣΙ

Η Εγνατία και τα διόδια, η επιστροφή Καραμανλή και ο Σταϊκούρας στα ΚΤΕΛ Λαμίας

Το πικρό ποτήρι της αύξησης διοδίων στην Εγνατία, η επιστροφή Καραμανλή σε ρόλο προέδρου συνεταιρισμού, η επίσκεψη Σταϊκούρα στα ΚΤΕΛ Λαμίας, τα τραπεζικά κέρδη σε Ελλάδα - Κύπρο και οι εξαγωγές κρασιού.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μειώθηκαν οι εκτάσεις των ελληνικών αμπελώνων το 2022

Η ΚΕΟΣΟΕ υπογραμμίζει ότι από την απογραφή του 2022 εξάγεται ότι έχουν εγκαταλειφθεί 30.912,4 στρέμματα σε μια εξαετία, ωστόσο δεν είναι γνωστό πόσα στρέμματα από τις τριετούς ισχύος 'Αδειες Φύτευσης, είναι ακόμη στα χέρια των δικαιούχων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

To... έτσουξαν οι Έλληνες πέρυσι: Αύξηση 41% στην κατανάλωση κρασιού

Επανήλθε στα προ της πανδημίας επίπεδα μετά τη μείωση των αποθεμάτων. Στο 50% η συμμετοχή του χύμα κρασιού στην εγχώρια κατανάλωση. Στη δεύτερη θέση στην Ευρώπη η Ελλάδα στα κρασιά Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέχνη και οινοτουρισμός στο Κτήμα Σεμέλη στο Κούτσι της Νεμέας

Η οινοποιητική μονάδα, μαζί με το μεγαλύτερο μέρος των αμπελώνων της, βρίσκονται σε υψόμετρο 600 μέτρων στις πλαγιές των λόφων της ημιορεινής κοινότητας Κούτσι Κορινθίας, που από παλιά φημίζεται ως ο ποιοτικότερος αμπελώνας της περιοχής.
ypovryxia-thalassa
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μία υποβρύχια κάβα κρασιών στη Χαλκιδική «κερδίζει» δύτες από τη Μάλτα

Η υποβρύχια κάβα, με λευκά, ροζέ και ερυθρά κρασιά, που έχουν ενσωματώσει γευστικά στοιχεία από το θαλασσινό αλάτι, βρίσκεται στο επίκεντρο ενός νέου τουριστικού προϊόντος, με το οποίο ο δήμος Αριστοτέλη καλεί τους Μαλτέζους να επισκεφτούν την περιοχή: του καταδυτικού οινοτουρισμού.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μπουτάρης: Εγκρίθηκε από τους μετόχους το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας

Όλα όσα προβλέπει το σχέδιο εξυγίανσης της οινοποιητικής εταιρείας το οποίο και εγκρίθηκε από τους μετόχους. Οι οφειλές, η ενδιάμεση χρηματοδότηση και η νέα εταιρεία. Στις 11 Μαΐου η εκδίκαση.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μειωμένη κατά 25% η ελληνική οινοπαραγωγή την περίοδο 2021 - 2022

Η παραγωγή για την τρέχουσα περίοδο, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, είναι μειωμένη κατά 25,09% με την παραγωγή σε ποσότητα να φτάνει τα 1.710.453 χιλιόλιτρα, έναντι των 2.283.200 χιλιόλιτρα την περασμένη χρονιά.
sampania-champagne
ΔΙΕΘΝΗ

Σύγκρουση Γαλλίας και Ρωσίας για την ονομασία της σαμπάνιας

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποφάσισε να υποβιβάσει την αυθεντική γαλλική σαμπάνια σε αφρώδη οίνο και να αναβαθμίσει τα ρωσικά αφρώδη κρασιά σε σαμπάνια. Έντονες επικρίσεις από τους Γάλλους παραγωγούς.