ΓΔ: 2284.4 2.64% Τζίρος: 470.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
businessdaily-etad-theatro-empros

Η ΕΤΑΔ παραχωρεί στον Δήμο Αθηναίων το ιστορικό θέατρο «Εμπρός»

Το κτίριο του θεάτρου ανεγέρθηκε τη δεκαετία του 1930 και λειτούργησε αρχικά ως τυπογραφείο της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ. Από το 1988 έως το 2007 λειτούργησε για πρώτη φορά ως θέατρο, ενώ το 2011 τέθηκε υπό κατάληψη. 

Μετά από σχετική σύμβαση που υπογράφηκε με την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) ο δήμος Αθηναίων απέκτησε το θέατρο «Εμπρός», στου Ψυρρή, μετά από προσπάθειες που διήρκησαν αρκετούς μήνες. Πλέον, ο Δήμος Αθηναίων μπορεί να αναλάβει την αποκατάσταση και ανάδειξη του ακινήτου.

Το κτίριο του θεάτρου ανεγέρθηκε τη δεκαετία του 1930 και λειτούργησε αρχικά ως τυπογραφείο της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ. Από το 1988 έως το 2007 λειτούργησε για πρώτη φορά ως θέατρο, ενώ το 2011 τέθηκε υπό κατάληψη. 
 
Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος, εκτελών χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑΔ, Παναγιώτης Μπαλωμένος δήλωσε χαρακτηριστικά: «H συμφωνία στην οποία καταλήξαμε με τον Δήμο Αθηναίων σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο ανάδειξης και αξιοποίησης ενός εμβληματικού και ιστορικού ακινήτου. Με τον τρόπο αυτό μέσα από την στενή και αγαστή συνεργασία της ΕΤΑΔ με τον Δήμο Αθηναίων διορθώνουμε μία προβληματική κατάσταση του παρελθόντος που μέσα από τις κατάλληλες παρεμβάσεις ανάδειξης και αποκατάστασης από την πλευρά του Δήμου θα επαναφέρουν το ιστορικό θέατρο Εμπρός στη θέση που του αρμόζει προς όφελος των δημοτών και των επισκεπτών της Αθήνας. 

Η συμφωνία αυτή αποδεικνύει ότι σε συνεργασία με όλους τους Δήμους και τους τοπικούς φορείς σε όλη τη χώρα μπορούμε να συνεργαστούμε αποτελεσματικά, ώστε να επιλύσουμε διαχρονικά προβλήματα που αφορούν τα ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις αξιοποίησης τους με θετικά αποτελέσματα για τις τοπικές κοινωνίες και συνολικά για τη χώρα».

«Έγινε το πρώτο βήμα ώστε το «ΕΜΠΡΟΣ» να γίνει ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό και ασφαλές θέατρο και να δώσει μια πολύτιμη «ανάσα» πολιτισμού στους κατοίκους, τους επισκέπτες και στους ανθρώπους της τέχνης. Με σχέδιο και επιμονή, πετύχαμε να δώσουμε στην πόλη έναν επιπλέον χώρο πολιτισμού», δήλωσε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.   
 
Το θέατρο «Εμπρός» αποτελεί έναν μόνο κρίκο στην αλυσίδα των παρεμβάσεων της σημερινής δημοτικής αρχής, με στόχο τον εμπλουτισμό της Αθήνας με νέους ελεύθερους δημόσιους χώρους, εμβληματικά τοπόσημα και ιστορικά κτίρια που συνδέονται με την ιστορία της πόλης. 
 
Μέσα σε διάστημα τεσσάρων ετών στον Δήμο Αθηναίων περιήλθαν ακίνητα όπως το ιστορικό «Αναπαυτήριο» του Πικιώνη στον Λόφο του Φιλοπάππου, το θέατρο του λόφου Λυκαβηττού, το Ολυμπιακό κολυμβητήριο στο Ζάππειο, και το πρώην εργοστάσιο Βότρυς στα Σεπόλια.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πασχαλινό τραπέζι φαγητού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πασχαλινά γεύματα προσφέρει ο Δήμος Αθηναίων σε άστεγους και ευάλωτους

Ο Δήμος Αθηναίων πρόσφερε φέτος 1.300 πασχαλινά γεύματα σε άστεγους και ευάλωτους πολίτες της Αθήνας, προωθώντας ταυτόχρονα το περιβαλλοντικό μήνυμα με επαναχρησιμοποιούμενες συσκευασίες και ανακύκλωση.
λογαριασμός ρεύματος ενέργεια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν ρεύμα για 22 χρόνια σε ευάλωτες οικογένειες

Ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του έργου GENDER4POWER και του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας, προσφέρει δωρεάν ρεύμα για 22 χρόνια σε τρεις μονογονεϊκές οικογένειες γυναικών, αναδεικνύοντας τη στήριξη σε ευάλωτες ομάδες.
Επιχειρηματίας σε πάνελ συζήτησης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασιλίσσης Όλγας: Κόντρα Δούκα - Μπακογιάννη για την ολοκλήρωση του έργου

Ο Κώστας Μπακογιάννης απάντησε σε ανάρτηση του Χάρη Δούκα για τη Βασιλίσσης Όλγας, κατηγορώντας τον νυν δήμαρχο για λαϊκισμό και ότι διαφημίζει έργο που υλοποίησε η Ανάπλαση ΑΕ και όχι ο Δήμος Αθηναίων.
Χάρης Δούκας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Όλγας: Έτοιμη να ανοίξει με φόντο νέα αντιπαράθεση στον Δήμο Αθηναίων

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση των έργων στη Βασιλίσσης Όλγας, που παραδίδεται σύντομα στους πολίτες. Τόνισε πως η υλοποίηση έγινε προτεραιότητα, ενώ σχολίασε θετικά και ο Κώστας Μπακογιάννης.
Περιπολικό ελληνικής αστυνομίας
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Επιστροφή αδειών οδήγησης από αύριο από τον Δήμο Αθηναίων

Από αύριο 7/4, ο Δήμος Αθηναίων επιστρέφει προσωρινά τις αφαιρεθείσες άδειες οδήγησης για το Πάσχα, εκτός αν αφορούν παραβάσεις αντικοινωνικής στάθμευσης ή δικαστικές αποφάσεις. Η παραλαβή γίνεται με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.