ΓΔ: 2120.82 -0.13% Τζίρος: 151.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:05
ΑΑΔΕ στην οθόνη
Χρήστης πληκτρολογεί σε λάπτοπ με την αρχική σελίδα της ΑΑΔΕ στην οθόνη.

Φοροδιαφυγή ύψους 3 εκατ. ευρώ σε κέντρο διασκέδασης εντόπισε η ΑΑΔΕ

Ειδικότερα, αξιοποιώντας πληροφορίες που έφτασαν μέσω καταγγελίας, και παρακολουθώντας στοχευμένα τη φορολογική συμπεριφορά της συγκεκριμένης επιχείρησης, οι ελεγκτές διαπίστωσαν απόκρυψη διόλου ευκαταφρόνητου εισοδήματος.

Φοροδιαφυγή ύψους 3 εκατ. ευρώ, αποκάλυψε η ΑΑΔΕ σε γνωστό κέντρο διασκέδασης ενηλίκων. Ειδικότερα, αξιοποιώντας πληροφορίες που έφτασαν μέσω καταγγελίας, και παρακολουθώντας στοχευμένα τη φορολογική συμπεριφορά της συγκεκριμένης επιχείρησης, οι ελεγκτές διαπίστωσαν απόκρυψη διόλου ευκαταφρόνητου εισοδήματος.

Ταυτόχρονα, στο εν λόγω γνωστό κέντρο διασκέδασης ενηλίκων, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ προχώρησαν και σε επιτόπιο έλεγχο. Από την πλήρη επεξεργασία των στοιχείων, διαπίστωσαν ότι για το φορολογικό έτος 2022 η επιχείρηση δεν υπέβαλε δήλωση φορολογίας εισοδήματος, αποκρύπτοντας έσοδα 2,7 εκατ. ευρώ, ενώ απέφυγε και την καταβολή ΦΠΑ συνολικού ποσού 255.000 ευρώ.

Στην συγκεκριμένη επιχείρηση επιβλήθηκε τελικά ο προβλεπόμενος φόρος και προσαυξήσεις, καθώς επίσης και πρόστιμο 130.000 ευρώ. Ο έλεγχος συνεχίζεται και σε προηγούμενες χρήσεις, για να διαπιστωθεί εάν η επιχείρηση ήταν το ίδιο… αμελής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πινακίδα ΑΑΔΕ λουκέτο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΑΔΕ: Λουκέτο και πρόστιμο σε γνωστό νυχτερινό κέντρο στον Κεραμεικό

Παράβαση φορολογικής νομοθεσίας εντόπισαν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ σε γνωστό νυχτερινό κέντρο στον Κεραμεικό, με μη διασυνδεδεμένα POS και μη έκδοση εισιτηρίων. Επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 ευρώ και σφράγιση για 48 ώρες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποδαρικό τον Ιανουάριο με στοχευμένους «έξυπνους» ελέγχους από την ΑΑΔΕ

Πιο στοχευμένους ελέγχους με καλύτερη επιλογή των ελεγχόμενων στόχων, αξιοποιώντας πληθώρα στοιχείων, θα μπορεί να διενεργεί η ΑΑΔΕ, με τη νέα εφαρμογή «Ψηφιακός Μετασχηματισμός των φορολογικών ελέγχων».
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Πώς τα POS και το myDATA «φούσκωσαν» τους τζίρους των επαγγελματιών

Οι τζίροι που δήλωσαν οι επαγγελματίες το 2025 ήταν αυξημένοι σε σχέση με το 2024 κάτι που αποδίδεται στα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Μέσο εισόδημα 26.943,21 ευρώ δήλωσαν οι δικηγόροι, 44.854,87 ευρώ οι γιατροί.