ΓΔ: 1429.83 0.41% Τζίρος: 27.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:12:30 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Έρχονται με... δόσεις τα νέα λεωφορεία, «κλείδωσε» η απόκτηση επιπλέον 200

Προσωρινή ανάδοχος για την προμήθεια 200 οχημάτων CNG η Industria Italiana Autobus. Παρατείνεται για 4 μήνες η σύμβαση ΚΤΕΛ-ΟΑΣΑ εν αναμονή του επαναληπτικού διαγωνισμού για την εκτέλεση 65 δρομολογίων από ιδιώτες.

Με διαφορετικές ταχύτητες προχωρά η ανανέωση του στόλου των λεωφορείων Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Στην αναμονή για την κυκλοφορία των πρώτων 250 ηλεκτροκίνητων λεωφορείων στα τέλη Απριλίου, προσωρινή ανάδοχος για την προμήθεια 200 οχημάτων CNG αναδείχθηκε η Industria Italiana Autobus S.P.A., έναντι 64,46 εκατ. ευρώ.

Ο ΟΑΣΑ προκειμένου να λύσει τον γρίφο των δρομολογίων, επαναπροκήρυξε τον διαγωνισμό για τις λεωφορειακές γραμμές Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, ο οποίος στην πρώτη απόπειρα δεν προσέλκυσε ενδιαφέρον.

Το παζλ των οδικών συγκοινωνιών στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας είναι για δυνατούς λύτες, ιδίως μέχρι το 2025 οπότε αναμένεται να κυκλοφορήσουν σταδιακά στους δρόμους τα συνολικά 650 νέα λεωφορεία, που αποτελούν την πρώτη προμήθεια μετά από 20 χρόνια. Όμως, ακόμη και τότε ο στόλος της Αθήνας δεν θα επαρκεί, καθώς τα οχήματα είναι γερασμένα και πολλά εξ αυτών θα πρέπει να αποσυρθούν.

Έτσι, μέχρι να τελεσφορήσει ο διεθνής διαγωνισμός του ΟΑΣΑ, προϋπολογισμού 400,33 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) για διάστημα 8 ετών, θα πρέπει να καλυφθεί το συγκοινωνιακό έργο της πρωτεύουσας. Τα απαραίτητα κομμάτια συμπληρώνουν τα ΚΤΕΛ που από τα τέλη του 2020 συμπράττουν με τον ΟΑΣΑ για την κάλυψη 65 γραμμών σε Ανατολική και Δυτική Αττική. Το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού ενέκρινε την επανάληψη της διαγωνιστικής διαδικασίας ακριβώς με τους ίδιους όρους της αρχικής.

Εντωμεταξύ, το Ελεγκτικό Συνέδριο, μετά την απορριπτική γνωμοδότηση του Νοεμβρίου, έδωσε το πράσινο φως για την τετράμηνη παράταση από σήμερα (28/12/2023) της σύμβασης μεταξύ των δύο πλευρών.

Στο μεσοδιάστημα, η τρύπα στα δρομολόγια αρχικώς καλύφθηκε με δωρεά πέντε ημερών από την πλευρά των ΚΤΕΛ κι εν συνεχεία μέσω «επιβολής υποχρέωσης παροχής δημόσιας υπηρεσίας», προς τα ΚΤΕΛ Αττικής, Κορινθίας, Ευβοίας, Θηβών. Προκειμένου να μην διακοπούν τα δρομολόγια, η αποζημίωση των ΚΤΕΛ για 15 ημέρες προϋπολογίσθηκε σε 1,5 εκατ. ευρώ. Έχει ήδη εγκριθεί από τον ΟΑΣΑ σχετική δαπάνη ύψους 1.087.928,70 ευρώ.

Τα νομικά μπερδέματα και η λύση

Αφού έμπλεξε σε κύμα δικαστικών προσφυγών, τρία χρόνια μετά την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας, το δεύτερο τμήμα του διαγωνισμού για νέα φιλικά προς το περιβάλλον λεωφορεία βαίνει προς ολοκλήρωση. Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών επικύρωσε τον έλεγχο των δικαιολογητικών της τουρκο - ιταλικών συμφερόντων Industria Italiana Autobus S.P.A., για την προμήθεια 200 απλών αστικών οχημάτων 12 μέτρων συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) EURO VI.

Η σύμβαση, στην οποία θα ορίζονται με ακρίβεια η εκτέλεση, ο τρόπος παραλαβής και πληρωμής, θα πρέπει να περάσει από την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Όσο για τα υπόλοιπα δύο τμήματα, αυτά βρίσκονται σε διαφορετικές φάσεις. Εκτιμάται ότι ως το τέλος του 2025 και τα 650 νέα πιο πράσινα λεωφορεία θα κυκλοφορούν στους δρόμους.

Παράλληλα, προετοιμάζεται ο νέος διαγωνισμός για την επόμενη φάση της μεγάλης προμήθειας, που στην πλήρη ανάπτυξή της θα ενισχύσει τους στόλους των δύο πόλεων με 1.300 οχήματα. Για τον δεύτερο γύρο έχουν εγκριθεί περί τα 400 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους. Αυτό που μένει να αποφασιστεί από το αρμόδιο υπουργείο είναι το μίγμα των επιπλέον 650 φιλικών προς το περιβάλλον οχημάτων, ώστε η διακήρυξη να γίνει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2024.

Εκτιμάται πάντως πως θα κυριαρχήσουν τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, ενώ θα υπάρχουν και λεωφορεία υδρογόνου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετ' εμποδίων η προμήθεια πράσινων λεωφορείων σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Οι τεχνολογίες και η χρηματοδότηση είναι οι γρίφοι που καλείται να λύσει τους επόμενους μήνες το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ώστε να βγάλει στον αέρα ως το καλοκαίρι τον νέο διαγωνισμό για 750 λεωφορεία.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναθερμαίνεται το σχέδιο για υπόγεια γραμμή του Ηλεκτρικού στον Πειραιά

Η υπογειοποίηση της Γραμμής 1 από Φάληρο μέχρι τον Πειραιά θα απελευθερώσει χώρο σε μία αρκετά «στριμωγμένη» περιοχή του Πειραιά, ώστε να αναπτυχθεί οδικός άξονας και να αξιοποιηθούν οι γύρω χώροι για στάθμευσης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Να απελευθερωθούν υπηρεσίες τύπου Uber προτείνει μελέτη του ΕΜΠ

Άρση των φραγμών που θα επιτρέψουν να αναπτυχθούν υπηρεσίες ridesharing με οδηγό προτείνει έρευνα του ΕΜΠ. Θα μείωναν τη χρήσης των ΙΧ στην Αθήνα κατά 5,3% και θα δημιουργούσαν έως 36.000 θέσεις εργασίας μέχρι το 2030.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έμειναν από.... χρήμα τα σιδηροδρομικά έργα: Ποιος διαγωνισμός προχωράει

Η δυσκολία εξασφάλισης ευρωπαϊκών πόρων ψαλίδισε τον σχεδιασμό, αφήνοντας μετέωρους διαγωνισμούς 4 δισ. ευρώ. Σε προτεραιότητα το «Νέα Καρβάλη – Τοξότες», αλλά χωρίς ηλεκτροκίνηση, σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βγαίνουν στους δρόμους μέσα στον Μάιο 140 ηλεκτρικά λεωφορεία

Επενδύσεις που θα ξεπεράσουν το 1 δισ. για την ανανέωση του στόλου με συνολικά 1.500 νέα λεωφορεία ως το 2027. Παγιώνεται η συμμετοχή των ιδιωτών στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας. Πρόβλημα παραμένει η έλλειψη οδηγών.