ΓΔ: 1443.72 -0.15% Τζίρος: 35.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:16:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά: Υψηλά ποσοστά εκπτώσεων, μεγάλη γκάμα προϊόντων

Ο Σύλλογος προτρέπει το καταναλωτικό κοινό να επισκεφθεί την Πειραϊκή αγορά, να εκμεταλλευτεί τα υψηλά ποσοστά των εκπτώσεων σε όλες τις κατηγορίες των ειδών.

«Μετά από μια σχετικά ικανοποιητική για την αγορά γιορτινή περίοδο και παρά το γεγονός ότι η ακρίβεια έχει περιορίσει αρκετά τη δυνατότητα του κόσμου να μπορέσει να καταναλώσει, ο εμπορικός κόσμος στηρίζει μεγάλο μέρος των ελπίδων του στις εκπτώσεις, προσδοκά να δοθεί μια ανάσα στα ταμεία του, να καλύψει μεγάλο μέρος των υποχρεώσεών του και να κλείσει η εκπτωτική περίοδος για την αγορά με θετικό πρόσημο».

Αυτό επισημαίνει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς ενόψει των χειμερινών εκπτώσεων του 2024 που θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν έως και την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου, με προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές 14 και 21 Ιανουαρίου 2024 και προτεινόμενο ωράριο στον Πειραιά 11.00 π.μ. - 3.30 μ.μ.

Ο Σύλλογος προτρέπει το καταναλωτικό κοινό να επισκεφθεί την Πειραϊκή αγορά, να εκμεταλλευτεί τα υψηλά ποσοστά των εκπτώσεων σε όλες τις κατηγορίες των ειδών, το υψηλό ποιοτικό επίπεδο και την πολύ μεγάλη γκάμα προϊόντων που διαθέτει και όπως πάντα, με άψογη εξυπηρέτηση και σεβασμό στους πελάτες καταναλωτές.

Στην ανακοίνωσή του προς τους καταστηματάρχες, επισημαίνει ότι σε κάθε ανακοίνωση περί μείωσης τιμής υποδεικνύεται η προγενέστερη τιμή που εφάρμοζε ο έμπορος για καθορισμένο χρονικό διάστημα πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής.

Ως προγενέστερη τιμή, νοείται η χαμηλότερη τιμή που εφάρμοσε ο έμπορος κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος των 30 ημερών πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής. Όταν το προϊόν κυκλοφορεί στην αγορά για λιγότερο από 30 ημέρες, ως προγενέστερη τιμή νοείται η χαμηλότερη τιμή που εφάρμοσε ο έμπορος κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος που το προϊόν κυκλοφορεί στην αγορά. Όταν η τιμή μειώνεται προοδευτικά κατά τη διάρκεια των 30 ημερών, πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής, ως προγενέστερη τιμή νοείται η τιμή που ίσχυε πριν από την εφαρμογή της πρώτης από τις διαδοχικές μειώσεις τιμών.

Ο ΕΣΠ ζητά την προσοχή του εμπορικού κόσμου, ότι σε περίπτωση ελέγχου πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων και μειωμένων τιμών, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 ευρώ. Σε περίπτωση που οι εκπτώσεις αποδειχθεί ότι είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές, επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το 2% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι μικρότερο των 20.000 ευρώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Korkidis-EBEP
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Κορκίδης: Αυτή τη περίοδο το παγκόσμιο εμπόριο έχει ανάγκη από ηρεμία

H μηνιαία διέλευση καθαρού φορτίου από το Σουέζ είναι άνω των 100 εκατ. τόνων πλήττοντας, πρωτίστως, το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου, τον Πειραιά, που υποδέχεται εβδομαδιαίως 50.000 κοντέινερς διερχόμενα από το Σουέζ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το ΕΒΕΠ χαιρετίζει την αναβάθμιση από την Standard and Poor's

To Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, ακόμα επισημαίνει ότι περιμένει την επενδυτική βαθμίδα και από τον οίκο Fitch την 1η Δεκεμβρίου, ώστε να χαρακτηριστεί και επισήμως η Ελλάδα «επενδύσιμη».
Korkidis-EBEP
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορκίδης: Θετικός ο απολογισμός της Black Friday στο λιανικό εμπόριο εφέτος

Σε άρθρο του επισημαίνει πως «Το αγοραστικό ενδιαφέρον του καταναλωτή φαίνεται να προσέλκυσαν και φέτος τα ηλεκτρονικά προϊόντα, οι ηλεκτρικές συσκευές, τα καλλυντικά, τα έπιπλα, τα είδη σπιτιού και γενικά τα επώνυμα προϊόντα ένδυσης-υπόδησης».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΓΣΕΒΕΕ: Τα ολιγοπώλια πίσω από την ακρίβεια βλέπουν 9 στις 10 ΜμΕ

Ο υπουργός Ανάπτυξης επισήμανε την ανάγκη για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, με ισόρροπη ανάπτυξη σε όλη τη χώρα το οποίο το υπουργείο καλείται να συνδιαμορφώσει και να συμβάλλει στην υλοποίησή του.