ΓΔ: 1406.91 -2.19% Τζίρος: 127.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
masoutis
Φώτο: Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γιάννης Μασούτης

Μασούτης: Αισιόδοξες οι επιχειρήσεις, να ληφθούν μέτρα για τον πληθωρισμό

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων αναφερόμενος στο «Βαρόμετρο της ΚΕΕΕ» τόνισε ότι πρέπει να συνεχίσει η κυβέρνηση τις μεταρρυθμίσεις που διευκολύνουν το επενδυτικό περιβάλλον.

Σχετικά σταθεροί, με ελαφρά τάση βελτίωσης, σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2022, εμφανίζονται οι δείκτες του «Βαρόμετρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕΕ)» αναφορικά με τις επιχειρήσεις, μίας έρευνας που διεξήγαγε η «PALMOS ANALYSIS».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, αυξάνεται κατά δύο μονάδες η αισιοδοξία των επιχειρήσεων για το επόμενο εξάμηνο και μειώνεται κατά τέσσερις μονάδες η απαισιοδοξία για το ίδιο διάστημα. Η αποτίμηση του εξαμήνου που πέρασε από τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έρευνα εμφανίζεται ουδέτερη, καθώς το ποσοστό όσων δηλώνουν ότι ο κύκλος εργασιών τους αυξήθηκε βρίσκεται στο 28%, έναντι 30% όσων δηλώνουν ότι μειώθηκε και 41% που δηλώνουν ότι παρέμεινε στα ίδια επίπεδα. Σταθερά θετικές είναι οι εκτιμήσεις για την εξέλιξη της οικονομικής κατάστασης της χώρας και των πωλήσεων των επιχειρήσεων, ενώ αυξάνονται και οι εκτιμήσεις για την εξέλιξη της απασχόλησης.

«Πλεόνασμα αισιοδοξίας» καταγράφεται στον τομέα των κατασκευών, αλλά όχι και στον τομέα του εμπορίου και στις πολύ μικρές επιχειρήσεις. Οι επιχειρήσεις αναμένουν περιορισμό της ρευστότητας καθώς, μετά την εντυπωσιακή βελτίωση των προσδοκιών τον Μάιο του 2023, οι σχετικοί δείκτες επιστρέφουν στα επίπεδα του Νοεμβρίου του 2022.

«Οι ελληνικές επιχειρήσεις εκτιμούν ότι με τη σταθερότητα σε βασικούς τομείς της οικονομίας μπορούν να επιτύχουν τους στόχους τους για ανάπτυξη και πρόοδο. Θα είναι σε θέση να ξεπεράσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε διεθνές περιβάλλον, καθώς η αστάθεια στη Μέση Ανατολή και οι εξελίξεις στο διεθνές εμπόριο τις επηρεάζουν άμεσα. Ωστόσο, όπως δείχνουν ορισμένοι δείκτες του «Βαρόμετρου ΚΕΕΕ», η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις που διευκολύνουν το επενδυτικό περιβάλλον και να τονώσει με μέτρα τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, αντιμετωπίζοντας παράλληλα των πληθωρισμό που πλήττει όλη την αγορά, το εμπόριο και τις επιχειρήσεις της παραγωγής», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Ιωάννης Μασούτης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

masoutis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΕΕΕ: Ανάγκη για άμεση μείωση των προμηθειών από τις τράπεζες

Η Ένωση ζητά άμεση μείωση του κόστους των ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών των επιχειρήσεων, για τις οποίες οι τράπεζες χρεώνουν υπέρμετρα για υπηρεσίες που θα μπορούσαν να παρέχονται άνευ αντιτίμου.
masoutis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μασούτης: Τα προγράμματα ενίσχυσης των ΜμΕ χρειάζονται ενίσχυση

Η ΚΕΕΕ ζητάει να δοθεί μία εύλογη παράταση στα προγράμματα ΕΣΠΑ, όπως επίσης και αν όχι να αυξηθούν, έστω να υλοποιηθούν όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις ενημέρωσης των ενδιαφερόμενων.
keee serres synedriasi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκθεση Serexpo 2023: Συνεδρίαση της ΚΕΕΕ στο Επιμελητήριο Σερρών

Κατά τα εγκαίνια και τη συνεδρίαση της διευρυμένης διοικητικής επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, ο πρόεδρος της, κ. Ιωάννης Μασούτης,  αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Σερρών, κ. Αθανάσιο Μαλλιαρά.