ΓΔ: 2619.08 -0.15% Τζίρος: 424.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Metrita, Xrimata, Cash, Money
Φωτο; Shutterstock

Συνέδριο για διαχείριση αποθεματικών από το IFFR

Ποια θέματα συζητήθηκαν στην εκδήλωση με θέμα «Asset Management for Occupational Pension Funds», όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι από τράπεζες, εταιρείες, εποπτικές αρχές αλλά και ακαδημαϊκοί.

Το Institute of Finance and Financial Regulation (IFFR) διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το διεθνές διαδικτυακό συνέδριο Asset Management for Occupational Pension Funds, το οποίο παρακολούθησαν εκπρόσωποι θεσμικών επενδυτών, τραπεζών, εταιρειών, εποπτικών αρχών και ακαδημαϊκοί από 16 χώρες και από 187 οργανισμούς και εταιρείες. 

Καταξιωμένοι επαγγελματίες και ακαδημαϊκοί ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες σχετικά με τον μεταβαλλόμενο κόσμο της διαχείρισης των αποθεματικών των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ) καθώς και τις διεθνείς τάσεις και πρακτικές στους τομείς των εναλλακτικών επενδύσεων (private equity, private debt, real estate, infrastructure), τον ρόλο του FinTech και του Robo Advising, την διαχείριση αποθεματικών των κρατικών συνταξιοδοτικών ταμείων, την ενσωμάτωση κριτηρίων ESG στην διαμόρφωση των επενδυτικών χαρτοφυλακίων και τις βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης.

Το συνέδριο άνοιξε με χαιρετισμό του ο Διευθυντής του IFFR και συνδιοργανωτής του συνεδρίου, Καθηγητής Γιώργος Σκιαδόπουλος (Πανεπιστήμιο Πειραιώς και Queen Mary University of London), ο οποίος αναφέρθηκε στου υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρέχει το IFFR και στο ρόλο που επιτελεί στη σύνδεση του χώρου των επιχειρήσεων με τις τελευταίες εξελίξεις στην επιστημονική έρευνα στα πλαίσια της χρηματοοικονομικής επιστήμης, όπως επίσης και στην διεθνή απήχηση και την σημασία του συγκεκριμένου συνεδρίου. Στη συνέχεια ο κος. Πάνος Τσακλόγλου (Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης), αναφέρθηκε στη  σημασία των ΤΕΑ και στις πρόσφατες μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα.

Στο συνέδριο συζητήθηκαν μεταξύ άλλων: 

  • Εναλλακτικές Επενδύσεις για Σχέδια Συνταξιοδότησης (DC plans) 
  • FinTech και Καινοτομία στις Λύσεις Συνταξιοδότησης
  • Βέλτιστες Πρακτικές
  • Το μέλλον των DC ασφαλιστικών ταμείων
  • ESG και ασφαλιστικά ταμεία
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τεχνολογία παγκόσμιου δικτύου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Fintech Athens 5.0: Η Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη χρηματοοικονομικής καινοτομίας

Στο συνέδριο Fintech Athens 5.0 επισημάνθηκε η ανάγκη διασύνδεσης πανεπιστημίων, τραπεζών και επενδυτών ώστε η τεχνολογική καινοτομία να οδηγεί σε οικονομική ανάπτυξη και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.
Κατάστημα της ALTA BANKA
ΔΙΕΘΝΗ

Κλείνει η ALTA Banka στη Σερβία, επείγουσες μεταφορές σε Ρωσία & Β. Μακεδονία

Η Κεντρική Τράπεζα της Σερβίας ανακάλεσε άμεσα την άδεια της ALTA Banka λόγω ραγδαίας μείωσης ρευστότητας και κινδύνου για τους καταθέτες, ενώ υπήρξαν καταγγελίες για επείγουσες μεταφορές κεφαλαίων στο εξωτερικό.
Ζυγαριά δικαιοσύνης ξύλινη σφύρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ικανοποίηση εκ μέρους των δικηγόρων για την απόσυρση του άρθρου 23

Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων χαιρετίζει την απόσυρση του άρθρου 23, που περιόριζε τη δικαστική προστασία δανειοληπτών. Ζητά την κατάργηση αντίστοιχης διάταξης στον εξωδικαστικό μηχανισμό λόγω καταχρηστικών πρακτικών.
Τεχνητή Νοημοσύνη Χέρι
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η τεχνητή νοημοσύνη αναμένεται να αναλάβει αγορές και πληρωμές

Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει το χρηματοπιστωτικό τοπίο, με τις τράπεζες να σχεδιάζουν νέες διαδικασίες και τις πληρωμές να γίνονται χωρίς κάρτες χάρη σε αυτόνομους ψηφιακούς βοηθούς, όπως ανέδειξαν ειδικοί στο Fintech 5.0.
Βασίλης Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Το μήνυμα Ψάλτη και ο υψηλότερος στόχος για έσοδα από τόκους

Το 2026 θα κλείσει με έσοδα από τόκους που ανέρχονται σε 1,8 δισ. ευρώ, εκτιμά η διοίκηση της Alpha Bank, μετά την εντυπωσιακή επίδοση του γ' τριμήνου, που ήταν η καλύτερη τριμηνιαία των τελευταίων 9 ετών.